Woningbesprekingen

Gewijzigd op 25/10/2013 door Daan Slingers

Inspireren voor je eigenbouwproject doe je door naar andere woningen te kijken. Habitos.be verzamelt in deze rubriek opmerkelijke woningen van eigen bodem en van ver over de landsgrenzen. Daarnaast nodige Bekende Belgen ons bij hen uit.
Astrid en John
© VIJF

De favoriete plek van ...

Nieuwsgierig naar hoe de bekende Belgen wonen? Dan speelt Habitos.be graag in op jouw curiositeit. Elke maand werpen we een blik op de favoriete ruimte van één van onze bekende medemensen. Wordt het de keuken, leefruimte, badkamer of slaapkamer?


Renovatie Ottignies
Renovatie van Xavier van der Heyden in Ottignies
© XVDH Architecture

Binnenkijken bij...

Tweewekelijks gunnen we onze bezoekers een kijk in spraakmakende Belgische woningen, lofts en appartementen. Samen met vooraanstaande architecten en interieurarchitecten presenteren we de mooiste woningrealisaties, zowel nieuwbouw als renovatie.


Ghost House - Datar
Ghost House - Datar
© Home Designing

Inspiratie uit het buitenland

Architectuur is sterk cultureel gebonden. Denk maar aan de vakantiewoning in Toscane of de hotelkamer in New York. Ze zijn in niets vergelijkbaar met de vakantiewoningen of hotelkamers in eigen land. Toch kunnen die architecturale verschillen over de cultuurgrenzen heen inspirerend werken. In deze reeks brengen we staaltjes opmerkelijke architectuur van over de landsgrenzen.