Je terras en oprit roepen om een grote lenteschoonmaak

Gewijzigd op 8/04/2016 door Daan Slingers

Terrassen en opritten krijgen het zwaar te verduren tijdens de winter. Regen, wind en koude zorgen ervoor dat ze na de winter een grondige reiniging kunnen gebruiken. Tijd dus voor een grote lenteschoonmaak.

Onze terrasspecialisten

Terras
© Stone & Style
Gelukkig is het onderhoud van een terras met betonnen tegels of klinkers helemaal niet zo arbeidsintensief als je zou denken. Om de verharding blijvend mooi te houden, volstaat het om regelmatig te borstelen en sporadisch af te spoelen met zuiver water.

Geen hogedrukreiniger

Het gebruik van een hogedrukreiniger is ten sterkste af te raden omdat hiermee het oppervlak ruwer wordt waardoor de tegels of klinkers poreuzer en dus ook sneller vuil en groen worden.

Als je last hebt van groenvorming, dan kan in de meeste gevallen het groen zeer eenvoudig verwijderd worden door 2-3 keer per jaar de tegels of klinkers te behandelen (gieten of spoelen) met een anti-mosproduct, dat bij de betere bouwhandelaar verkrijgbaar is. Lees steeds goed de aanwijzingen op de verpakking. Minimaal onderhoud, maximaal genieten van tuin en terras!

Voor vragen of meer informatie: Stone & Style

Folders over terras/verhardingen

Meer informatie op de website van deze bedrijven