Nieuw gebouw Dorpsplein Opglabbeek voor gemeenschap én appartementen

Gewijzigd op 24/11/2016 door TiM Vanhove

Pal in het centrum van Opglabbeek, op de hoek van de Kapelstraat en de Kimpenstraat tegenover het Oude Gemeentehuis, komt een nieuw gebouw. Het biedt op het gelijkvloerse niveau een ruimte voor gemeenschapsvoorzieningen en op de drie verdiepingen daarboven 21 appartementen voor de privémarkt. Het nieuwe gebouw zal deel uitmaken van het Dorpsplein. Het bestaande pand in de Kapelstraat 3 wordt ervoor afgebroken.
PPS Opglabbeek
© Wonen in GAOZ
Het bouwproject is een zogenaamde publiek-private samenwerking. De gemeente Opglabbeek levert de grond aan en krijgt het gelijkvloerse niveau ter beschikking voor gemeenschapsvoorzieningen. Daar is een ruimte van 740 m². De precieze invulling ervan is nog niet bepaald. Op drie verdiepingen daarboven komen 21 private koopappartementen tussen 66 en 136 m² groot, met een terras van minimaal 12 m². Het gebouw heeft ook een garage met 32 parkeerplaatsen.
 

Pleinwand

Opglabbeek realiseert met het project de visie die in het ruimtelijk uitvoeringsplan voor het centrum staat. De Kapelstraat wordt overbouwd, wat mee zal zorgen voor een pleinwand rondom het Dorpsplein. Het nieuwe gebouw ligt in het centrum en is daarom ook ideaal voor de verdere uitbreiding van het aanbod gemeenschapsvoorzieningen in de buurt. Ten slotte wordt ook het aanbod van appartementen op de privémarkt aangevuld.
Drieskens & Dubois architecten en Architectenbureau PCP CVBA werkten de plannen uit. De aannemer is Haex Bouwonderneming. De aanvraag voor een bouwvergunning wordt binnenkort ingediend. De start van de werken is voorzien voor het voorjaar van 2017. Het gebouw zou af moeten zijn in de tweede helft van 2018.

Verkoop appartementen: Haex nv