Investeren in vastgoed is uitstekend alternatief voor spaarboekjes

Gewijzigd op 28/11/2016 door TiM Vanhove

Heel wat mensen kregen de voorbije maanden, jaren te maken met een algemeen gekend probleem: de dalende rente op de klassieke spaarboekjes. Zowat alle banken, groot en klein, hebben de voorbije maanden en jaren de rente op de spaarboekjes verlaagd tot een absoluut minimum. Concreet betekent dit dat ons spaargeld dat we geparkeerd hebben op een spaarboekje bij één van de verschillende banken weinig tot zelfs niks meer opbrengt.

Komt er een negatieve rente?

In andere Europese landen is er zelfs al sprake van een andere trend: negatieve rente. Dit betekent dat je als klant bij een bank geld zou moeten betalen om je spaargeld er op een spaarboekje te laten staan, zonder dat je er iets mee doet. Hierdoor zou je dus eigenlijk verlies maken wanneer je ervoor kiest om je spaargeld op een spaarboekje te zetten. Het is nu maar de vraag wanneer er in ons land door de verschillende banken over een negatieve rente nagedacht zal worden.

Op zoek naar alternatieven

Dat je als klant bij een bank geld moet betalen om je spaargeld op een spaarboekje te zetten kan uiteraard niet de bedoeling zijn. We hebben namelijk niet gespaard om er nadien geld voor te moeten betalen. Daardoor gaan heel wat mensen op zoek naar alternatieven en oplossingen waardoor hun spaargeld toch nog kan doen waarvoor het eigenlijk grotendeels dient: geld opbrengen.

Vastgoed is de beste oplossing

Maar wat zijn de alternatieven dan? Volgens verschillende studies is vastgoed de beste en meest logische oplossing. In ons land en in andere Europese landen zijn er verschillende vastgoedprojecten waarin je als investeerder je spaargeld kunt investeren. Na verloop van tijd verdien je hier een mooie som geld aan en heeft je spaargeld dus redelijk wat opgebracht.

Veilig, stabiel en rendabel

Naast de vastgoedprojecten is er natuurlijk ook nog het “gewone” vastgoed zoals de huizen, de appartementen en de gronden. Vooral het feit dat het vastgoed in ons land relatief “goedkoop” blijkt te zijn in vergelijking met andere Europese landen maakt investeren in vastgoed erg interessant. In ons land is het vastgoed in de provincie Limburg bijvoorbeeld een erg interessante optie als mogelijke investering. Uit verschillende studies is immers gebleken dat vastgoed niet alleen een veilige en stabiele investering is, maar ook een rendabele investering. En dat is wat voor de meest mensen telt bij het investeren van geld.

Dit is een publireportage. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.