Yes: deze douche bespaart op water, niet op comfort

Gewijzigd op 15/09/2016 door Daan Slingers

Waterbesparende douches? Het is niets nieuws, maar eentje met een aangename waterstroom is dat wel. Enter de E-shower van Hamwells, een revolutionaire douche die maar liefst 80% minder energie en 90% minder water verbruikt dan een traditionele douche, zonder te bezuinigen op de stroomsnelheid.

Onze badkamerspecialisten

  • E-showerE-shower.
    © Hamwells
  • E-showerE-shower.
    © Hamwells
  • E-showerE-shower.
    © Hamwells

Gerecycleerd douchewater

Een traditionele douche verbruikt tien liter water per minuut. Als je dat uitrekent in een comfortabele douchesessie, loopt dat aantal al snel op. Omdat Hamwells niet wilde inboeten op comfort in de douche, kwam het met een nieuw idee in ecologische doucheland: gerecycleerd water. Het klinkt misschien wat vies, maar dat is het allesbehalve.

Een UV-lamp in de E-shower zuivert het water en doodt alle bacteriën en virussen, terwijl haren en resten shampoo achterblijven in de filter. Daarna wordt het gerecycleerde water gecombineerd met anderhalve liter vers water per minuut om het op temperatuur te houden.

‘Slimme’ douche

De douche is bovendien verbonden met een app, via welke je muziek kunt streamen tijdens het douchen (en je zangkunsten onbeschaamd kunt oefenen). De app toont je zelfs hoeveel energie, water én geld je bespaart met je ecologische douche. De E-shower kost je ongeveer 2950 euro: niet al te gek als je bedenkt hoeveel water en energie je ermee bespaart, ons dunkt …

Meer infoHamwells

Folders over de badkamer

Meer informatie op de website van deze bedrijven