TopX: Nieuw voor de binnendeur

Gewijzigd op 22/08/2013 door Gretel Kerkhofs

Binnendeuren veranderen niet zo snel als de kledingmode, maar toch zien we ook hier tendensen. Er is vandaag veel meer aandacht voor de perfecte integratie van de binnendeuren in het interieur. Vandaar de populariteit van 'onzichtbare' deuren. Ook qua deurbeslag, handgrepen en klinken mag het allemaal meer design en tegelijk heel technisch. Een blik op enkele nieuwigheden, van onder andere Dauby, Van Regenmortel en Albed. 

Meer weten over binnendeuren? Lees ons Dossier Binnendeuren
 • Deurbeslag van wit brons in een tijdloze stijlTijdloos deurbeslag in wit brons past bij elke interieurstijl.
  © Dauby
 • Retro handgrepen in roestkleur voor houten ramenRetro handgrepen in roestkleur voor een klassiek interieur, zoals cottage, manoir of pastorie.
  © Dauby
 • Wit bronzen deurklink in avant garde stijlWit bronzen deurklink en afdekplaatje voor sleutel in avant garde stijl, perfect te combineren met moderne en klassieke interieurstijlen.
  © Dauby
 • Wit bronzen handgreep voor schuifdeurHou je van tijdloos en van authentieke materialen in een modern interieur? Deze wit bronzen handgreep heeft een design in een tijdloze stijl, hier gebruikt voor een schuifdeur in een modern interieur.
  © Dauby
 • Avantgarde deurklink in wit bronsAvant garde deurklink in wit brons.
  © Dauby

Exclusief deurbeslag

Hoogwaardig deurbeslag, raam- en meubelbeslag in verschillende stijlen vind je bij Dauby, al 30 jaar importeur en groothandel van verschillende Italiaanse, Franse en Spaanse fabrikanten.

Op zoek naar deurbeslag in een specifieke bouwstijl, zoals cottage, pastorie of manoir? Of mag het deurbeslag tijdloos modern zijn? De website van Dauby biedt een mooi overzicht van alle beschikbare producten.

Een opvallende reeks is Britannium: beslag uit brons dat op ambachtelijke wijze gegoten wordt in zandmallen. De afwerking erna gebeurt met de hand, waardoor het deurbeslag een authentieke uitstraling krijgt.

De Pure-lijn past zowel in een modern als eerder tijdloos interieur, met modellen geïnspireerd door de avant garde, en uitgevoerd in nikkelvrij, wit brons.

Het deurbeslag kun je combineren met handgrepen, scharnieren en bijvoorbeeld handdoekdragers of andere accessoires in eenzelfde stijl.
glazen deur
© Glaswerken Van Regenmortel

Glazen draaideuren

Een glazen deur straalt exclusiviteit uit in ieder interieur. Of je nu houdt van klassiek of modern, glasdeuren zijn perfect aan te passen aan elke smaak en elk budget. Glaswerken Van Regenmortel biedt naast een ruime keuze aan glassoorten, ook verschillende deursystemen aan, gaande van vloerveren (voor bijvoorbeeld pivoterende deuren) tot zijdelingse scharnieren of schuifdeuren.

Het gebruikte deurbeslag komt van erkende fabrikanten zoals Dorma, Stremler, Minusco. Glaswerken Van Regenmortel maakt elke deur op maat en werkt de binnendeuren af met hoogwaardige inox onderdelen, aangepast aan jouw smaak en interieur.

Het glas in de deur kan naar elke wens bewerkt worden. Op die manier heb je een unieke deur, op maat van je persoonlijke interieur.
Onzichtbaar deurkader voor deur Integra van Albed
Onzichtbaar deurkader in aluminium voor deur Integra van Albed.
© Albed

Onzichtbaar kader

Uit Italië komt deze vlakke deur Integra aanwaaien. Van het merk Albed, dat heel erg inzet op onderzoek en ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor binnendeuren. Deze Integra binnendeur heeft geen zichtbaar deurkader. Het eigenlijke deurkader bestaat uit een aluminium structuur dat je wegwerkt achter de gipskartonplaten of muurpleister. Voor een quasi onzichtbare deur die toch in een stevig kader verankerd is.

Nog meer binnendeuren

Nog meer informatie, trends en tips over de afwerking van binnendeuren vind je in ons Dossier Binnendeuren.


Auteur: Gretel Kerkhofs - augustus 2013

Folders over binnenafwerking