Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Silenio: spannende wastafel zonder overloop

De nieuwe wastafelreeks Silenio van Kaldewei springt niet alleen in het oog om zijn zachte, vloeiende vormentaal, maar ook om het feit dat de wastafel dankzij de ingenieuze clou-technologie zonder overloop geplaatst kan worden. Zo komen de mooie vormen nog beter tot hun recht.

De Silenio is een ontwerp van Anke Salomon. Het zinnenstrelende moderne design spreekt tot de verbeelding. De zacht vloeiende organische binnenvorm mondt uit in een smalle, precieze wastafelrand – in contrast met een rechtlijnige geometrische buitenvorm. In combinatie met het strakke aflegvlak ontstaat zo een ingetogen, maar niettemin bijzondere wastafel. De royale dimensionering van het binnenvlak biedt optimaal comfort. De geometrie van de wastafel leent zich bovendien voor armaturen met een korte uitloop en biedt voldoende ruimte om te wassen.

Perfect match

Wie het design alle eer wil aandoen kiest voor de variant zonder overloop. Dat is mogelijk dankzij het onzichtbare afvoer- en overloopsysteem Clou, dat schuil gaat achter de wand van de wastafel. Volgens het principe van de communicerende vaten controleert het de hoogte van het inlopende water en maakt een tot 3 cm hoger waterpeil mogelijk dan bij wastafels met zichtbare overloop. Bij een maximaal waterpeil wordt nastromend water automatisch in de afvoerbuis geleid. Daardoor wordt overlopen voorkomen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in