Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
orgalux logo
X²O logo
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
De keuken

Ontdek jouw keuken van morgen

De keuken van de toekomst is koelkastvrij als we Ikea mogen geloven en heeft amper nog ruimte nodig als we de nieuwste designervondsten mogen geloven. Comfort staat in ieder keukenconcept centraal: zelfdenkend tafelblad, flat screen, bar, … Ontdek ons overzicht van vernieuwende keukens.

Is jouw keuken binnenkort koelkastvrij?

Ikea opent het rijtje met innovaties. De Zweedse interieurgigant heeft een conceptkeuken uitgedacht, die even slim – of zelfs slimmer – is als je smartphone. Over tien jaar zullen keukens, aldus de meubelgigant, volledig vervangen zijn door moderne voorraadkasten die voedsel koel houden dankzij een combinatie van slimme technologie en traditionele methoden. Op die manier wordt er behoorlijk wat energie bespaard, en de open display zal je bovendien minder voedsel doen verspillen. Win-win!

Bezorgingsdrones

Ikea voorspelt zelfs dat binnen tien jaar je wekelijkse boodschappentrip vervangen zal worden door bezorgingsdrones. Ook om die reden zal een koelkast overbodig worden: net omdat je zelf niet naar de winkel hoeft, bewaar je minder vers voedsel in huis.  

Keukenblad als souschef

Het keukenblad van Ikea’s nieuwe conceptkeuken zal je kookambities perfect assisteren. Het herkent automatisch de producten die je erop legt (een ui, een stuk kip, een appel …) via een speciale camera. Vervolgens suggereert-ie verschillende recepten op basis van de ingrediënten en is je maaltijd klaar in no time. De perfecte keukenhulp, dus!

Kookeiland verstopt complete professionele keuken

Goed nieuws voor (amateur)chefs met kleine keukens: Yanko Design komt met een professionele keuken, verstopt in een kookeiland. Het aanrecht van deze Venue Kitchen kan in hoogte versteld worden zodat je ergonomisch verantwoord kunt koken, en kan ook in lengte uitbreiden als je meer ruimte nodig hebt. Je kunt ‘m zelfs gebruiken als eettafel dankzij de uittrekbare panelen! De Venue Kitchen bevat trouwens alles wat je kookhartje kan bekoren: een kookplaat, oven, gootsteen en bar.

Deze keuken gaat voor eeuwig mee

Zin in een keuken zónder vervaldatum? Italiaans bedrijf Abimis heeft samen met architect Alberto Torsello een strakke keuken ontwikkeld uit 100% roestvrij AISI 304-staal. Dat is een biologisch neutraal metaal dat geen geur vrijgeeft, extreem makkelijk is in onderhoud en extra hygiënisch is voor je voedingswaren.
 

Professioneel koken bij je thuis

De Ego Kitchen brengt een professionele cateringkeuken naar je thuis met zijn vlakke deuren, afgeronde hoeken, zelfinstellende onzichtbare scharnieren en volledige integratie voor een volledig glad uiterlijk. Bovendien is de Ego Kitchen volledig handgemaakt en ergonomisch ingericht: een optimaal design dat de bewegingen van de kok volgt, net als van een professionele chef.

XS-keuken voor XL-kookavonturen

Zakt de moed je al in de schoenen als je een gerecht – laat staan een driegangenmenu – wilt klaarmaken in je kleine keuken? Goed nieuws voor ambiërende keukenprins(ess)en, want Kroatisch designbureau Dizzconcept komt met een compacte keuken: PIA kitchen.
 

Culinaire pop-up van 1,6 m2

Gesloten lijkt de PIA kitchen op een gewone kast – die overigens maar 1,6 m2 ruimte inneemt – die je naar eigen wens kunt uitrusten met schappen of een flat screen tv. Eens je hem opent komt er een compacte gourmetkeuken tevoorschijn. Binnenin vind je heel wat ruimte voor potten, pannen en glazen, een ingebouwde koelkast, microgolfoven, gootsteen, extra ruimte voor borden en boodschappen, en zelfs een vaatwasser. Het systeem heeft ingebouwde ledverlichting en stopcontacten voor keukentoestellen. Verkrijgbaar in verschillende afwerkingen zoals hout, wit en zwart.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in