Nieuw in de badkamer in voorjaar 2013

Gewijzigd op 13/02/2013 door TiM Vanhove

Badkamer renoveren? Of plannen voor een nieuw huis of appartement, inclusief nieuwe badkamer? Dan ben je best op de hoogte van de nieuwste badkamerproducten. Nieuwe kraan, nieuwe inloopdouche of zelfs een zonneboiler voor warm water: we selecteerden voor jou de meest interessante producten.

Onze badkamerspecialisten

Douchebodem Xetis met afvoergoot in de muur.
Witte douchebodem Xetis met antislip en met afvoergoot in de muur.
© Egeda-Kaldewei

Revolutionair design voor douchevloer

Een revolutie in de badkamer, en meer exact in je inloopdouche: een volledig vlakke douchebak – eerder douchevloer – met een onzichtbare afvoer. Combineer dat met een puristische vormgeving en een compleet installatiesysteem en je komt uit bij de Xetis uit de Plano collectie van Kaldewei. De douchebak is volledig vlak, met een lichte afloop richting afvoergoot. De afvoergoot valt nauwelijks op, want hij zit in de muur geïntegreerd, aan de rand van het doucheoppervlak.  En wat Xetis nog zo bijzonder maakt is de keuze aan kleuren voor deze design douchevloer. Wit is bij Kaldewei niet alleen maar wit maar ook poolwit of schelpkleurig. Lavazwart, prairie beige of parelgrijs kunnen ook. Er zijn 13 kleuren leverbaar en  13 afmetingen.

Meer info: Kaldewei bij Egeda

Viessmann
Een zonneboilerpakket van Viessmann bestaat uit 2 thermische zonnepanelen van elk 2m².
© Viessmann

Gratis energie voor de badkamer

De badkamer verwarmen – met elektriciteit, aardgas of stookolie - kost aardig wat geld. Al eens gedacht aan een zonneboiler?  Met de subsidies die je hiervoor krijgt, heb je de investering in geen tijd terugverdiend. Viessmann, specialist in verwarming, biedt een zonneboilerpakket aan op maat van eengezinswoningen. Het systeem bestaat uit 2 zonnepanelen van elk 2 m² en een zonneboiler
van 250 liter. Richtprijs = 2 500 euro, excl. btw. Zonneboilerspecialist Steve Van Santberghe van Viessmann: “Rekening houdend met een premie van 550 euro per m² in Vlaanderen en 1 500 euro in Wallonië en Brussel is dit het ideale product voor consumenten die ecologie aan een rendabele investering willen koppelen. In de meerderheid van de gevallen zal de installatie een financieel rendement van meer dan 7 procent op het geïnvesteerde kapitaal opleveren.”

Meer info: Viessmann
Speciale afdroogzone voor inloopdouche
Speciale afdroogzone Top Shower Walk-in van ACO voor de inloopdouche.
© ACO Passavant

Stijlvolle afdroogzone

Een douchegoot geeft de inloopdouche een ‘finishing touch’. Maar wat je inloopdouche helemaal af – én stijlvol – maakt, is een heuse afdroogzone. ACO heeft naast een mooi assortiment douchegoten nu ook de Top Shower ‘Walk-in’. Dit afvoersysteem leg je net voor de inloopdouche, waar het dienst doet als afdroogzone voor als je uit de douche komt. Na de Top Showerline is ook dit product uit de Exclusive Shower-collectie bekroond met de prestigieuze 'iF Product Design Award'. De Top Shower Walk-in bestaat uit een roestvast stalen opvangbekken dat in een kader van PUR zit om de plaatsing in de dekvloer te vergemakkelijken. Bovenop het stalen bekken komt een roosterafdekking in hardhout voor een mooie en stijlvolle afwerking.

Lees meer: ACO Passavant

Wegklapbare douchewand Open Space van Duravit.
Wegklapbare douchewand Open Space van Duravit, ontworpen door designbureau EOOS.
© Duravit

Een douche die kan wegklappen

Nadat EOOS zich succesvol met het thema baden en floaten heeft beziggehouden, richt de designgroep uit Wenen zich nu voor het eerst, voor Duravit, op het thema douchen. Op zoek naar meer openheid in de badkamer ontwierpen ze „OpenSpace“. Deze douchewand, kan na gebruik worden weggeklapt en fungeert vervolgens als discrete wandbekleding. Hierachter zijn de armaturen, douches, douche-gels en shampoos netjes opgeruimd. Zo creëert deze nieuwe douchewand niet alleen optisch ruimte, maar vergroot tevens de bewegingsvrijheid in de badkamer. Vooral een voordeel bij kleine badkamers.

Meer info: Duravit 

Tara, design klassieker onder de mengkranen
Tara, design klassieker onder de mengkranen, bestaat al sinds 1992 maar is 20 jaar later nog altijd tijdloos, minimalistisch en puur van vormgeving.
© Dornbracht

Een eigentijdse klassieker

Investeren in je badkamer voor de komende 20 jaar? Haal dan een kassieker in huis. Tara, de minimalistische mengkraan met de karakteristieke kruisgrepen, blaast 20 kaarsjes uit. En is klaar voor nog eens 20 jaar in – waarom niet – jouw badkamer. Voor Dornbracht is Tara een van de meest succesvolle kranen ooit. Er zijn sinds 1992 meer dan 1 miljoen stuks van verkocht. Puristisch, modern en tegelijk heel vertrouwd: de kraan die in 2008 een make-over kreeg behoudt zijn pure lijnen, maar kreeg een langere body, de rozetten en grepen zijn slanker geworden en de contouren strakker. Bovendien is de mengkraan Tara ook verkrijgbaar in mat zwart en mat wit.

Meer info: Dornbracht

Auteur: Gretel Kerkhofs - februari 2013

Folders over de badkamer

Meer informatie op de website van deze bedrijven