Nieuw in de badkamer

Gewijzigd op 3/05/2012 door TiM Vanhove

Antara
Antara
© Dedecker
CX
CX by Conix Architecten
© Duscholux
Atelier Pur
Atelier Pur
© HSK
Lab01
Lab01 - Kos
© Van Marcke

Het magazine Compleet Wonen – badkamers selecteerde voor Habitos.be enkele innovaties in de badkamer.

Modulair combineren

Verschillende elementen onderling combineren tot je een badkamer hebt die aan al je wensen voldoet: dat kan met de modulaire badkamerlijn Antara van Dedecker. Het lage kastelement is het opvallendste element uit de serie, maar de reeks bestaat daarnaast ook nog uit een wastafelmodule, kolomkasten, een spiegelkast en een verlichte spiegelmodule. Vanaf 1.400 euro heb je een Antara-set met een wastafelkast met wasbekken, een kolomkast en een spiegel met geïntegreerde tl-verlichting en ledoogschakelaar.
Meer info: www.dedecker.be

Gestroomlijnd bad

Toen het Belgische architectenbureau Conix en Duscholux de badkamerserie CX ontwikkelden, wilden ze een onevenaarbaar ruimtelijk effect creëren. Dat deden ze onder meer met het vrijstaande bad uit de serie, dat net als de andere elementen een ultramodern, gestroomlijnd design heeft. Het bad is verkrijgbaar vanaf 7.700 euro.
Meer info: www.duscholux.com

Profielloze douchedeur

De douchedeurserie Atelier van HSK sleepte eerder al een prestigieuze iF-Design-award in de wacht, maar met de Atelier Pur wil HSK daar nog een schepje bovenop doen. Bij deze douchedeuren worden de wandbevestigingen profielloos op de muur gemonteerd, waardoor een optimale transparantie ontstaat. De hoekinstap schuifdeuren zijn verkrijgbaar vanaf 2.014 euro (exclusief btw).
Meer info: www.hsk-duschkabinenbau.de

Vloeiend natuurlijk

Ludovica en Roberto Palomba hebben alweer hun creativiteit aangesproken om het gamma van Kos uit te breiden. Ditmaal ontwierpen ze de wastafel Lab01, die gekenmerkt wordt door vloeiende lijnen en een natuurlijke vorm. De wastafel is vervaardigd van Pietraluce, een kunstmatig composiet dat bedekt is met een dikke laag hars. De Lab01 is verkrijgbaar voor 2.964,50 euro.
Meer info: www.kositalia.com of Van Marcke


Bron: Compleet Wonen - Badkamers - 2010

Onze badkamerspecialisten

Folders over de badkamer

Meer informatie op de website van deze bedrijven