Mat is het nieuwe glanzend

Gewijzigd op 3/05/2016 door Daan Slingers

Franke breidt de bestaande glanzende kleuren van het keramische materiaal Fraceram uit met twee nieuwe trendy matte kleuren. Vanaf nu zijn de Fraceram spoeltafels van de series Maris en Kubus ook beschikbaar in de twee nieuwe matte kleuren parelgrijs en antracietgrijs.

Onze keukenspecialisten

Kubus
© Franke
Matte kleuren zijn de nieuwe trend. Franke trekt de trend door naar de keuken en voegt met zacht parelgrijs en donker antraciet twee gloednieuwe matte kleuren toe aan de bestaande glanzende kleuren wit, magnolia, grafiet en onyx.
Kubus
© Franke
De matte kleuren hebben diepte en onderstrepen de natuurlijke uitstraling van het keramische materiaal Fraceram. In combinatie met bijvoorbeeld houten keukenmeubilair staan de matte spoeltafels beeldig, zowel in een moderne als in een landelijke keuken.

Hard

Fraceram is een natuurlijk keramisch materiaal met een lange levensduur. Door de specifieke samenstelling (porseleinaarde, leem, kwarts en het mineraal veldspaat) is het zeer geschikt voor gebruik in de keuken.

Spoeltafels van Fraceram zijn zo robuust en hard dat je het afdruipblad als snijplank kan gebruiken zonder risico op beschadiging. Bovendien zet je gloeiend hete potten of ijskoude recipiënten rechtstreeks op de spoeltafel zonder vlekken te moeten vrezen.

Is hygiëne in de keuken voor jou een topprioriteit? Met Fraceram zit je goed. Doordat het keramische materiaal glad en poriënvrij is, krijgen vuildeeltjes geen kans om zich vast te hechten. Dat je op de spoeltafels in de nieuwe matte kleuren bovendien geen vette vingers ziet, is mooi meegenomen.

Kubus

Kenmerkend voor Kubus is de zuivere, no-nonsense vormgeving. De serie telt vier onderbouwspoeltafels van Fraceram waaronder een XS-model voor de kleine keuken en een model met een XL-spoelbak zonder afdruipblad – ideaal om comfortabel grote potten, wokpannen, braadsledes, vleesplanken en vispannen af te wassen. Bij de spoeltafel horen een drukknopbediening om het ventiel te openen en sluiten, en handige accessoires waaronder een oprolbare afdruipmat van roestvrijstalen staafjes. Uitgerold gebruik je ze op of naast de spoelbak als afdruiprooster of als extra werkvlak bovenop de spoelbak.

Maris

De drie opbouwspoeltafels van Fraceram van de serie Maris, waaronder een model met een grote en een kleine spoelbak om restjes weg te gieten en het afwaswater in de grote spoelbak proper te houden, zijn rechtlijnig vormgegeven en voorzien van een verdiept afdruipvlak en een drukknop voor de bediening van het ventiel.

Door de drie bijbehorende accessoires - een houten snijplank, een oprolbare afdruipmat en een roestvrijstalen afdruipbakje met geperforeerde bodem – slim te gebruiken, creëer je extra werkruimte op en rond de spoeltafel, en heb je minder afwas. 

Meer info: Franke

Folders over de keuken

Meer informatie op de website van deze bedrijven