Maak je keuken praktisch: leg je keukenplan voor aan experts

Gewijzigd op 14/08/2013 door Daan Slingers

Publireportage

Onze keukenspecialisten

De aankoop of renovatie van een keuken is niet eenvoudig en door het kostenplaatje zijn foute keuzes geen optie. Zou het niet fijn zijn om vooraf jouw keukenplan te laten bekijken door een expert? Dat kan! Blum geeft gratis advies om jouw keuken praktisch te maken.
Orgalux bestekindelingen
De flexibele Orgalux bestekindelingen zijn gemakkelijk afwasbaar.
© Blum
Blum verkoopt zelf geen keukens, maar wil iedereen met keukenplannen bijstaan om de keuken te optimaliseren op vlak van ergonomie, opbergruimte en comfort.

Advies op maat

Elke keuken heeft twee kanten: een mooie en een praktische. Over het esthetische aspect van keukens geeft Blum geen advies. Maar over de praktische kant steek je van Blum heel wat op tijdens een gratis adviessessie.

Elk advies is individueel en de tips worden afgestemd op jouw persoonlijke keukenbehoeften, gezinssamenstelling en leefgewoontes.
Keukelades
Een brede lade biedt 15% meer opbergruimte dan twee smalle lades.
© Blum
Opbergruimte
Creëer tot 30% meer opbergruimte in diepere lades.
© Blum

Ergonomie in de keuken

Is jouw keuken ergonomisch in gebruik? Bevindt al het kookgerei zich op een logische plaats en vermijd je daardoor onnodig heen en weer geloop?

Blum deelt een keuken op in vijf logische zones. Hou hiermee rekening en je voorkomt dat je bij het legen van de vaatwasmachine naar alle uithoeken van je keuken loopt. Allemaal ideeën van Blum om de ergonomie te bevorderen.

Tot in het kleinste hoekje

Hoe je leeft en hoe groot je gezin is, bepalen hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Beschik je over een aparte berging? Is je voorraad voedingsmiddelen uitgebreid, kook je elke dag of alleen tijdens het weekend? Het is duidelijk dat een gezin met drie jonge kinderen andere opbergnoden heeft dan een stel dat dagelijks kookt, of een single die vaak buitenshuis eet.

Om de opbergruimte in je keuken te maximaliseren, heeft Blum oplossingen die elke vierkante centimeter benutten.

Blum maakt heel veel keuken op een beperkte oppervlakte mogelijk.
  • KlapdeurenKlapdeuren zijn ergonomischer dan bovenkasten met legplanken.
    © Blum
  • HoekkastenHandige hoekkasten benutten de verloren hoek in L-keukens.
    © Blum
  • SpoelbakOok onder de spoelbak kan heel wat onbenutte ruimte praktisch worden ingezet.
    © Blum

Evaluatie en optimalisatie op maat

De Blum consulentes toetsen jouw keukenplan aan de basisprincipes van een praktische keuken. Samen bespreek je alle mogelijke ongemakken en zoek je oplossingen die het best bij jouw keukengebruik en leefgewoontes passen.
 
Je krijgt gratis advies over de praktische kant van keukens op de stand van Blum tijdens de beurzen BIS en Batibouw. Of boek een uitgebreide adviessessie in de Blum Showroom in Sint-Niklaas. Surf naar www.orgalux.com en schrijf je in!

Dit artikel is een publireportage. Habitos.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan.

Zelf een publireportage voorstellen op Habitos.be? Informeer naar onze voorwaarden.

Folders over de keuken

Meer informatie op de website van deze bedrijven