Keukenplanning: een wetenschap

Gewijzigd op 18/04/2012 door TiM Vanhove

keuken - laden
www.vanhoecke.be
© Blum
Royal Crown
www.royalcrown.be
© Royal Crown
Next Line - Ebenholz
© Knapen sanitair

Een keukenontwerp belandt niet zomaar op tafel. Dat is afhankelijk van de gebruiker en de ruimte.

Het ontwerp is deels afhankelijk van de gebruiker en zijn gewoontes:

o de grootte van het gezin
o is de persoon die de keuken gebruikt links- of rechtshandig
o is hij/zij groot of klein
o is de keuken een eet- of ontmoetingsruimte
o hoe vaak doe je inkopen…

- Ook de ruimte is bepalend voor de indeling:

o Is deze open of gesloten
o Lopen er wandelroutes doorheen
o Welke is de plaats van ramen en deuren
o Waar bevinden zich de aansluitingen

Tips

  • Neem bij het eerste gesprek met een keukenspecialist een gedetailleerd grondplan van de keuken mee.
  • Maak een inventaris van wat je allemaal wilt opbergen in de keuken. Je bergt hier meer op dan je denkt. Een vaak gemaakte fout bij de aanschaf van een nieuwe keuken is het gebrek aan opbergruimte. Een hulp is de zoneplanner op www.dynamicspace.be

Weetjes

  • Een keuken gaat gemiddeld 20 jaar mee
  • Je loopt elke dag ongeveer 30 keer van en naar de keukentafel
  • Je opent of sluit de keukenladen elke dag meer dan 80 keer
  • Je voert elke dag meer dan 50 handelingen uit in de keuken
  • Je bewaart tot 250 kg goederen in de keuken
  • Je legt elke dag gemiddeld 264 meter af in de keuken. Na 20 jaar is dat de afstand tussen Amsterdam en Madrid.
     

 

Onze keukenspecialisten

Folders over de keuken

Meer informatie op de website van deze bedrijven