Hoe pas je colour-blocking toe in je interieur?

Gewijzigd op 6/07/2016 door Daan Slingers

Eén accentmuur is niet meer van deze tijd. Vandaag gaan we voor meerdere accenten op één muur. We spelen met geometrische vormen en kleuren om tot een eigenzinnig en creatief interieur te komen. Herdoop je saaie muren en doe aan colour-blocking! Levis helpt je op weg. 
Verf
© Levis
Verf
© Levis
Piet Mondriaan introduceerde het in zijn kunstwerken, en al gauw nam ook de modewereld het fenomeen over: colour-blocking. Letterlijk betekent die term ‘blokken kleur toevoegen’, een principe dat we ook toepassen in ons interieur — zowel bij onze meubels als onze muren. We spelen met lijnen, blokken en andere geometrische vormen om tot een uniek resultaat te komen. Een accentmuur in één bepaalde kleur is passé. We kiezen nu voor meerdere accenten op één (of meerdere) muren.

Een regenboog aan kleuren

Hoe ga je precies te werk? Voor een maximaal effect werk je met contrasterende of complementaire kleuren (tinten die tegenover elkaar staan op de kleurencirkel). Liever een zachtere overgang? Kies dan voor ton sur ton. Daarbij combineer je verschillende nuances van dezelfde kleur op je muren. Je kunt ook werken met heel felle kleuren, met rustige pastels of met net heel neutrale tinten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Heb je moeite met het kiezen van de juiste kleuren? Baseer je dan bijvoorbeeld op een van je favoriete kunstwerken.

TIP: kies kleuren die al een rol spelen in de ruimte. Dat zorgt voor samenhang in het kleurenschema.
Verf
© Levis

Spelen met vormen

Qua vormen ben je volledig vrij. Populaire keuzes zijn blokken, lijnen of cirkels. De eerste twee zorgen voor een strakke look zorgen, terwijl cirkels iets speelser overkomen.

Als je ton sur ton werkt, kun je de vormen zelfs doen overlappen. Of je kunt een ombré-effect creëren, voor een subtielere overgang.

De nieuwe kleurthema’s van Levis Ambiance bieden voor elk wat wils.
Verf
© Levis

Ombré-overgang

Met een ombré-overgang meng je de kleuren subtieler. Ochre Gold is bovendien Levis Kleur van het Jaar 2016.
Verf
© Levis

Cirkels 

Door cirkels te verven in verschillende kleuren creëer je een speelse look. Ideaal voor de kinderkamer!

Meer info: Levis