Aanbevolen partners

NEWstairs
aliplast logo
arlu logo
Logo ILWA keukens
Forbo flooring
Binnenafwerking

Gratis advies voor een frisse woning of vergaderruimte!

 Ben je opzoek naar een nieuw plafond of is deze aan vernieuwing toe? Maar je wilt geen fortuin uitgeven aan een plafond? Dan is een spanplafond zeker het overwegen waard! Een spanplafond is een zeer interessante en betaalbare optie om jouw plafond en woning een opknapbeurt te geven. Het is goedkoop en gemakkelijk te plaatsen. Op slecht in 1 dag heb je een nieuw plafond, waardoor je nauwelijks hinder hebt van ingrijpende verbouwingswerken.
Een spanplafond is een vals plafond bestaande uit een strakgetrokken kunstdoek dat precies wordt gemonteerd volgens de afmeting van een bepaalde ruimte. Het kunst doek wordt opgespannen onder het bestaande plafond tegen onzichtbare profielen aan de muur waardoor er geen ophangstructuur nodig is. Een spanplafond wordt als het ware volledig gedragen door de zijmuren. Het doek neemt de gehele vorm van het huidige plafond over zodat er een mooie structuur ontstaat.

Aangezien spanplafond op maat wordt gemaakt is het mogelijk om een spanplafond in elke woonruimte te plaatsen waarin je een nieuw plafond wilt plaatsen of eventueel het huidige plafond wilt verlagen om de energiekosten te drukken.

Soorten spanplafonds

  • PVC spanplafond

    Een pvc spanplafond wordt op een speciale manier geplaatst. Eerst wordt er een breed en lang rekbaar doek aan het plafond bevestigd. Om het doek op te spannen wordt er gebruik gemaakt van een soort hittekanon, dat ervoor zorgt dat er een mooie aansluiting ontstaat.
  • Polyester spanplafond

    Een polyester spanplafond bestaat uit een op maat gesneden geweven doek dat wordt gespannen op kamertemperatuur. De spanplafonds op basis van polyester zijn meestal naadloos. Deze vorm van spanplafond is wel duurder dan pvc plafond.

Spanplafonds zijn populair bij zowel particulieren als bedrijven. Ideaal voor een modern en strak interieur. Bedrijven, restaurants en winkels gebruiken graag spanplafonds als visitekaartje in hun verzorgd interieur.

Spanplafond? Niets dan voordelen

Het plaatsen van een spanplafond is tot 50% goedkoper dan een nieuw plafond terwijl de kwaliteit behouden blijft. Hiernaast heeft spanplafond nog tal van andere voordelen:
  • Op 1 dag geplaatst
  • Volledig brandveilig & duurzaam (100% recycleerbaar)
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Geen breekwerk
  • Betere akoestiek
  • Energiebesparend
Met deze voordelen in het achterhoofd is een spanplafond zeker het overwegen waard! Wil je komaf maken met jouw oubollig plafond of heeft deze een opknapbeurt nodig? Klik dan hier voor vrijblijvend meer informatie.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in