Een kerstboom, maar niet zoals de andere

Gewijzigd op 18/12/2013 door TiM Vanhove

Wil je eens wat anders dan ieder jaar opnieuw diezelfde kerstboom versieren met dezelfde slingers en kerstballen? Durf je dan wat nieuws proberen en afstappen van de platgetreden paden? Of laat je creativiteit gewoon eens de vrije loop los van de obligate boom met ballen en slingers. Habitos.be geeft je alvast wat inspiratie.
sapin de noel
© Pinterest

De muur als kerstboom

Sprokkel in het bos of de tuin voorwerpen die je inspireren. In ons voorbeeld hebben we stukken hout van klein naar groot met nylondraad aan elkaar verbonden. Deze montage hebben we op zijn hoogste punt aan de muur bevestigd en hebben er vervolgens een lichtkrans door laten slingeren. Als finishing touch enkele kerstballen, dennenappels, kleine hartjes en natuurlijk een kerstster. Leuk, toch?
kerstmis boom
© Pinterest

Muziek aan de muur

In ons volgende voorbeeld kozen we een donkere muur waarop we muziekpartituren, vergeelde brieven – die kun je zelf maken door wat papier in koffie te drenken -  kleefden in de vorm van een dennenboom. De contouren zijn tot slot benadrukt met een dik touw en de top kreeg een atypische afwerking met een fotokader. Voilà, de setting is klaar, nu alleen nog de cadeaus aan de voet van deze kerstboom leggen.
kerstmis
© Pinterest

Chic gerecupereerd

Heb je nog ergens een houten palet rondslingeren? Zaag er een driehoekige vorm uit en tuig die op met een lichtkrans en kerstballen en je hebt een snelle en vrije interpretatie van een kerstboom. Wil je nog wat verder gaan, dan kun je het hout ook een goud- of zilverkleur geven. Of versier de boom in een heel eigen thema.
kerstmis
© Pinterest

Boom om van te snoepen

Vind je die kerstballen in de boom maar niets? Kies dan eens voor wat anders: snoep – leuk voor de kinderen of kleinkinderen – knopen of strikken uit stof, pluimen of gedroogd fruit, zoals sinaasappel en kaneel.
Deze tips sluiten we graag af door je een prettig eindejaar te wensen namens het Habitos.be –team

Realisatie:
Vinciane Pinte – december 2013