Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Douchen met zeven stralen, pieken en één liter water

Douchen gaat in de toekomst heel anders zijn. Tenminste als je kiest voor een van de douches, die Habitos.be voor je verzamelde. Onze redactie koos voor waterbesparende douches, die er ook nog eens geweldig uitzien en je een zalig douchegevoel geven.

Zeven stralen voor de prijs van één

Waarom douchen onder één straal als je ook kunt genieten van zeven stralen tegelijkertijd? Dankzij de Loop van de hand van de Italiaanse designer Diego Granese kun je douchen zoals je nog nooit gedaan hebt. Zes horinzontale en één verticale straal gunnen jou een unieke douche-ervaring.

Niet alleen is het zalig douchen onder de Loop, waar je niet onder, maar in gaat staan. De douche geeft ook een spectaculaire lichtshow weg.

Douchen in een verkwikkende nevel

Zuinig zijn onder de douche is een evenwichtsoefening tussen comfort en weinig water verbruiken. Al maakt het Amerikaanse Nebia misschien wel een einde aan dat dilemma. Het bedrijf ontwierp een design douchekop die tot 70% water bespaart.
Met de Nebia was je jezelf net zo goed schoon als met een andere douchekop. 
 
Het geheim van de Nebia schuilt in het feit dat er geen waterstralen uit de douche komen, maar een dikke nevel. De designdouchekop heeft kleine sproeigaatjes, die ontworpen zijn om het water optimaal te verstuiven. Je krijgt dus een warme wolk water die alles van je afspoelt. Naast de vaste douchekop is de Nebia voorzien van een handsproeier voor die lichaamsdelen waar de nevel niet bij komt.

Douchen met ‘1 liter’ water

De Spikey is voorlopig nog toekomstmuziek, maar water besparen kan nu al. Dat doe je dan met de Upfall. Het is een hybride douchesysteem, dat een klassieke spaardouche combineert met een waterrecyclagesysteem.

Eerst was je je met het ‘klassieke’ systeem. Daarna schakelt het systeem over op de Upcycle-techniek. Zo kun je genieten van een wellness circulatiedouche. De Upcycle-techniek filtert, zuivert en verwarmt het gebruikte water.

Je geniet van een heerlijke watermassa van 30 liter, terwijl je slechts 1 liter verbruikt. Bij een ‘normale’ douche verbruik je 25 liter … per minuut. Wat een verschil !

De douche met pinnen

Douch jij ook te lang? Dat kan in de toekomst wel eens gaan veranderen met dank aan de douche zelf.

Momenteel is de Spikey nog een kunstconcept bedacht door Elisabeth Buecher, maar dat kan in de toekomst veranderen.

Na vier minuten gaan de ‘pieken’ (vol lucht) van de Spikey automatisch omhoog. Zo word je letterlijk uit de douche gejaagd. Van waterverspilling is dan nooit meer sprake.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in