De ene deurklink is de andere niet

Gewijzigd op 22/08/2013 door Gretel Kerkhofs

Deurgrepen of deurklinken lijken op het eerste gezicht niet veel te veranderen. Toch kun je heel origineel deurbeslag op de kop tikken. Wij zochten en vonden enkele aparte handgrepen. Binnenkort op jouw deur?
 • Deurklink Alice in WonderlandDisneyfans, dromers, fans van Alice in Wonderland… Of gewoon op zoek naar een originele handgreep voor de deur naar de kinderkamer? Dan is deze echt wel een mooie deurklink, zo weggelopen uit de gekende Disney-klassieker.
  © Indulgy.com
 • Handgreep in de vorm van een draakOp hele oude deuren kom je vaak mooie handgrepen tegen. Moeilijk kiezen uit die duizenden prachtige voorbeelden. Via Flickr ontdekten we deze mooie handgreep in de vorm van een draak. Op de deur van een oude stadswoning in het Spaanse Sitges.
  © Dr Chester Chu on Flickr
 • Wit bronzen handgreep voor schuifdeurHou je van tijdloos en van authentieke materialen in een modern interieur? Deze wit bronzen handgreep heeft een design in een tijdloze stijl, hier gebruikt voor een schuifdeur in een modern interieur.
  © Dauby
 • Elektrisch te bedienen deurklinkVerlang je meer van een handgreep aan een deur? Deze strakke deurklink van FSB is uitgerust met een elektronisch controlesysteem. Zo kun je instellen wie allemaal de deur kan openen en sluiten. Handig als je bepaalde ruimtes niet voor iedereen toegankelijk wilt maken.
  © FSB
 • Deurklink met aan- en uit-functie voor gas en elektriciteitJe vertrekt uit huis, alles is op slot en je denkt: “Staat het gasvuur wel af?” Grote kans dat je terug naar binnen gaat om te checken. Hoeft niet als je de Off-handgreep installeert. De deurgreep staat in verbinding met de belangrijkste nutsvoorzieningen zoals elektriciteit en gas, waardoor de klink als aan- en uitknop functioneert. Handig!
  © Yanko Design
 • Ergonomische deurklink Chelsea van OlivariEen zwerfkei als deurkruk? Moet kunnen. Ontwerper Jean Nouvel ontwierp voor de collectie 2013 van Olivari deze Chelsea. De matwitte uitvoering is niet alleen ergonomisch en comfortabel maar ook nog mooi om naar te kijken. Uitgevoerd in porselein en messing.
  © LKM Collection
 • Een handgreep in de vorm van een handDeze deur binnen gaan, kan niet zonder handjes schudden. Nog voor je goed en wel onthaald wordt door een gastheer of gastvrouw, heb je al vrienden gemaakt. Met de deurgreep in de vorm van een hand. Een originele manier om je gasten al van bij de voordeur te ontvangen!
  © The9th.tumblr.com
 • Een deurklink met ingebouwde ledverlichtingRuimtefanaten zullen vast vallen voor deze Orb: een deurklink met als rozet een ruimteomwenteling met geïntegreerde ledlichtjes. Die kunnen oplichten als de deur op slot is, voor de badkamer of het toilet, bijvoorbeeld. Ontworpen door Michael Samoriz.
  © Umbra Design
 • Deurgreep in de vorm van een moersleutelWrik eens een deur open, met deze handgreep in de vorm van een moersleutel. Niet zo ver gezocht. Want hoe open je een deur waarvan de handgreep verdwenen is? Juist, met een moersleutel. En zo kwam Tirdad Kiamanesh tot deze deurgreep.
  © Yanko Design
 • Deurklink met gebreide deurklinkverwarmerAls de handgrepen op de deuren in jouw huis nog prima in orde zijn, kun je ze opfrissen met een deurklinkwarmer in een leuk kleurtje. De gebreide klinkverwarmers van Yellow Eye nodigen uit en zijn voorzien van een praktische antislip coating. Bovendien kun je kiezen voor lichtgevende klinkverwarmers, handig als je ’s nachts in het donker naar de klink zoekt. Dit ontwerp heet Sweet Flamingo.
  © Yellow Eye
Doe nog meer ideeën en tips op om de keuze voor goede handgrepen en deurbeslag te vergemakkelijken.
Lees ook ons Dossier Binnendeuren.

Auteur: Gretel Kerkhofs - augustus 2013

Folders over binnenafwerking