Dauby opent deur voor: Shut the Door ...

Gewijzigd op 5/07/2016 door Daan Slingers

De moderne Design collectie van Dauby omvat unieke ontwerpen van hedendaagse topdesigners. Ditmaal presenteren we 'Shut the Door ...' Deze bijzondere deurklink is van de hand van Dirk Ploos van Amstel.
  
In 2001 opende Ploos van Amstel zijn eigen studio in Maastricht. Daar ontwerpt hij vol passie producten als meubels, kapstokken en deurklinken. Typisch is dat Ploos van Amstel de constructie in deze designs niet verbergt, maar er juist de aandacht op vestigt.

Neem nu de deurklink Shut the Door, Have a Seat. Die haalt het mechaniekje dat normaal in de deur zit naar buiten en versmelt het harmonieus met de klink zelf.

Design Award

Een welkom contrast met de traditionele designstijl die de constructie van voorwerpen net achter een strakke vormgeving verstopt. Dit ongewone ontwerp is opgenomen in het spectaculaire herinrichtingsplan van hot spot Tokoyo Eat, het restaurant van cultuurtempel Palais de Tokyo in Parijs. “Het is de eerste deurklink die een Design Award won op de Biënnale Interieur!” klinkt het bij Dauby.

Shut the Door, Have a Seat (SVING) is nu exclusief bij Dauby verkrijgbaar. De klinken zijn
verkrijgbaar in zwart, wit en rood, en passen daardoor in eender welk interieur.

Meer info: Dauby

Folders over binnenafwerking