Creatief met je wandbekleding

Gewijzigd op 8/09/2015 door TiM Vanhove

Ben je een durver? En sta je open om vernieuwende ideeën toe te passen tegen jouw binnenmuren? Dan moet je zeker de gewaagde wandafwerkingen ontdekken die we voor je op een rijtje hebben gezet.
Strikt genomen: een witte muur is maar een saai gegeven. Een ruimte met enkel witte wanden heeft een accent nodig om wat leven in het geheel te brengen. Met de accenten die wij selecteerden, bereik je vast en zeker je doel.
 • ParadisoParadiso is een behang voor durvers. Je waant je zo in een tropisch regenwoud. De nieuwste wandbekleding van Arte International wordt verkocht op rollen van 0,7m breed en 3m lang. De prijs per rol: 249 euro (incl. BTW).
  © Arte International
 • 3D behangOp vraag van de online behangpapiershop Twenty2.net ontwierpen 5 ontwerpsters een 3D-behangcollectie. Ze lieten zich elk inspireren door een ervaring uit hun eigen leven. Dat leidde tot touwtjes die waaien in de wind, Vikingschepen, bloemmotieven, bomen en zelfs een achtbaan, ingegeven door de Red Hot Chili Peppers song Whee!
  © Twenty2
 • BiolaminaatHout, wol, papiervlokken,… worden stuk voor stuk als natuurlijke of ecologische bouwmaterialen beschouwd. Maar ons groenafval bekijken we nog niet door die bril. Het Nederlandse Huis Veendam heeft nu een techniek ontwikkeld om groenafval zoals gras, uien of aardappelschillen te verwerken tot een plaatmateriaal.
  © Huis Veendam
 • 3D tegelsDe Poolse tegelfabrikant Tubadzin ontwikkelde deze 3D-tegelcollectie met de naam Piccadilly Circus. Naast de klassieke vlakke tegels omvat de collectie een waaier van rechthoekige en vierkante tegels met verschillende reliëfs. Ze kun je een wand in 3D aankleden met een ritmisch patroon of enkele uitstulpende tegels.
  © Tubadzin
 • lederen wandbekledingAl van in de oertijd leggen mensen bewerkte dierenhuiden op de grond, om hun woning aan te kleden. Waarom dan ook niet tegen wand?
  © Blackstock Leather

Folders over binnenafwerking