4 praktische tips voor uw keukenaankoop

Gewijzigd op 19/11/2013 door Daan Slingers

Een keuken wordt gemiddeld 15 jaar en langer gebruikt. Ze kan dus maar beter tegen een stootje. Daarom moet ze niet alleen mooi, maar ook praktisch zijn. Een goede voorbereiding op de aankoop van uw keuken helpt om bewuste beslissingen te nemen. Blum bundelde enkele van haar praktische tips in een checklist. Uw leidraad in de zoektocht naar uw droomkeuken.

Onze keukenspecialisten

Orgalux lade-indelingen
Maak gebruik van deze handige keukentips.
© Blum
Goede ergonomie, voldoende opbergruimte en groot bewegingscomfort. Dat is voor Blum het gouden recept voor een praktische keuken. Als u hierop let, krijgt u de keuken die echt bij u past. Blum bundelde deze drie ingrediënten in een erg handige checklist, boordevol praktische tips & tricks. We lichten voor u enkele van deze tips toe.

Tip 1: voorzie voldoende werkruimte

Als kookliefhebber zal u het beamen: werkruimte heeft u nooit te veel. Voorzie daarom steeds minimaal 90 cm werkblad in uw keuken. In het ideale geval bevindt het werkblad zich tussen de spoelbak en de kookplaat, daar waar u het vaakst in de weer bent. Twijfelt u over de juiste werkbladhoogte? Zorg er dan voor dat er steeds 10 à 15 cm tussen je elleboog en het werkblad zit. Zo zal u ergonomisch comfort ervaren.

Tip 2: berg uw keukengerei slim op

In een goed georganiseerde keuken bespaart u heel wat tijd en energie. Als alles staat waar u het nodig heeft, legt u namelijk minder afstand af en werkt u ergonomisch. Blum ontwikkelde daarom vijf keukenzones, gebaseerd op het dagelijkse werkverloop in de keuken, die u helpen bij de indeling van de ruimte. Nog een extra tip: berg zaken die u vaak nodig heeft op grijphoogte op. Zo hoeft u zich niet onnodig te bukken of te strekken.
Hoekkasten
Gebruik een hoekkast om ruimte te besparen in de keuken.
© Blum

Tip 3: creëer extra opbergruimte 

Ook als u over beperkte ruimte beschikt, is uw droomkeuken mogelijk. Benut elke vierkante centimeter optimaal met de praktische kastoplossingen van Blum. Met diepere meubels, hoge en gesloten lades en een simpele planning wordt veel ruimte gecreëerd die anders onbenut zou blijven. Wist u namelijk dat u in hoge lades die aan de zijkanten gesloten zijn tot 50% meer kunt opbergen in vergelijking met lage lades?

Tip 4: voorzie klapdeuren 

In uw keuken heeft u graag alles snel bij de hand. Gebruik daarom klapdeuren voor uw bovenkasten, in plaats van draaideuren. Zo beweegt het front van uw kast naar boven, weg van uw werkruimte. Voor de onderkasten werkt u best met volledig uittrekbare lades. U ziet in een oogopslag wat er achteraan in de lade zit. In een kast met legplanken moet u op de knieën gaan zitten.

Advies in de Blum Showroom

Wilt u nog meer tips van Blum voor een praktische keuken? Download dan nu de volledige checklist. Of boek een gratis adviessessie met een Blum consulent en ontdek hoe u van uw keuken uw droomkeuken maakt.

Surf naar de website van Orgalux en reserveer uw keukenadviessessie nu online!

Meer info: Blum (Orgalux)

Folders over de keuken

Meer informatie op de website van deze bedrijven