Energieleveranciers dumpen recordaantal gezinnen

Gewijzigd op 5/12/2012 door Daan Slingers

Nog nooit hebben zoveel Vlaamse gezinnen een beroep moeten doen op een sociale netbeheerder. Het gaat nu al om 112 173 energieaansluitingen bij Vlaamse gezinnen. Dat zijn er 1 800 meer dan in 2011.

Onze energiespecialisten

Elektriciteit
© Eandis
Het bericht stond in de Gazet van Antwerpen. De krant meldt dat de sociale netbeheerder gezinnen opvangt nadat ze door hun commerciële energieleverancier zijn gedumpt, meestal omdat ze een of meerdere elektriciteits- of gasfacturen niet hebben betaald.
'Het blijft een hoog aantal, maar de stijging is wel minder sterk dan in andere jaren', zegt Simon Van Wijmeersch, woordvoerder van netbeheerder Eandis. 'De energieprijs is dit jaar minder sterk gestegen en het was een zachtere winter. Ook de OCMW's spelen korter op de bal', luidde het.

Winter

De Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) houdt haar hart vast voor komende winter. 'Als er echt een koudeprik komt, gaan de cijfers nog sterker de hoogte in', voorspelt woordvoerster Nathalie Debast.

Ook de waterfactuur betalen blijft voor veel mensen een probleem. Vorig jaar is het water bij 4 470 Vlaamse gezinnen volledig afgesloten. Dat is dubbel zoveel als in 2010.

Bron: De Tijd

Folders over energie

Meer informatie op de website van deze bedrijven