Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Werken in twee fases levert prachtig resultaat op

Dit was een onafgewerkte driegevelwoning met een blinde zijgevel, wachtend om te worden afgewerkt naar een volwaardige rijwoning. Door de vorige eigenaars werd deze oude woning inwendig reeds verbouwd, doch zonder aandacht voor een logische indeling noch woonkwaliteit.

Van 2006 tot 2013

De huidige eigenaars verbouwden in twee fasen, deel 1 in 2006 en de huidige in 2013. De tuinzijdegevels werden in 2006 opnieuw afgewerkt met bakstenen en zinken vlakdelen, met ruim beglaasde volumes, met het oog op een maximale en toch rustige tuinbeleving.

De verborgen deur

Voor de straatzijde werd er in 2013 gezocht naar een lichtgewicht en sterk privacygericht materiaal, extreem afsluitend, en de volledig isolerend ingepakte straatgevel afwerkend.

Het Equitone (natura) plaatmateriaal liet zich vlot kneden naar verdelingspatroon, gesloten en open vlakken en een paar ingefreesde panelen voor de gelijkvloerse ramen.

De verborgen inkomdeur werd geaccentueerd door een verticale lichtlijn. Het afgewerkt geheel beoogde een sobere, gesloten gevel af te leveren.
Identikit
Materiaalkeuze
Gevel: Equitone (natura) N 251 - Een vezelcementplaat in de massa gekleurd, afgewerkt met een innovatieve beschermlaag: via een ‘gordijncoating’ wordt een semi-transparante toplaag op de door en door gekleurde basisplaat aangebracht. De coating wordt via een rol homogeen verdeeld, waardoor het natuurlijke aspect van het materiaal op elegante wijze zichtbaar blijft. Het resultaat is een hedendaagse, natuurlijke en levendige gevelplaat.
Architect
MarS Architecten bvba
Vlaanderenstraat 89
1800 Vilvoorde


Bron: Eternit

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in