Website ventilatie.tv pleit voor zuurstof in huis

Gewijzigd op 10/07/2012 door Kelly Cuypers

Een nieuwe website is geboren: ventilatie.tv . De site wil een ruim publiek sensibiliseren om woningen en gebouwen op een correcte manier te ventileren. Want slechts één mens op tien woont in een gezond geventileerde woning.


Uit de “Vlaamse energie-enquête” blijkt dat in minder dan tien procent van de woningen in ventilatie voorzien is. Dat wil zeggen dat nog een lager percentage van de woningen correct geventileerd wordt. Voldoen aan de minimumvereisten voor ventilatie is een voorwaarde om in een gezonde woning te leven.

Sinds januari 2006 is ventileren van woningen en gebouwen volgens minimumvereisten verplicht in het ruimer kader van het Vlaamse EPB-decreet. In Wallonië bestaat al tien jaar de verplichting tot ventilatie en in Brussel geldt de code van goede praktijk. Maar ondanks deze wetgeving en ondanks de informatiecampagnes van de overheid, blijkt dat de noodzaak om een woning te ventileren nog geen evident begrip is bij het ruime publiek.

De site ventilatie.tv wil daarom particulieren en professionelen op een dynamische en eenvoudige manier uitleggen hoe en waarom te ventileren.

De site is een initiatief van Zehnder, marktleider in België op het vlak van mechanische ventilatie. Maar de firma heeft beslist de site niet te commercieel aan te pakken. De site geeft daarom neutrale informatie en met links wordt verwezen naar neutrale informatiebronnen over ventilatie.

Ventilatie.tv zal periodiek aangevuld worden met nieuwe reportages en een uitbreiding van de site met een weblog is voorzien. Zo wil de site een dynamiek in gang zetten om ventilatie onder de aandacht van de mensen te brengen en hen ertoe aan te zetten na te denken over een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat.

Meer info: Ventilatie.tv
 

Onze ventilatiespecialisten

Folders over ventileren

Meer informatie op de website van deze bedrijven