Waterverzachter en de voordelen, nadelen en prijs

Gewijzigd op 13/12/2012 door Gretel Kerkhofs

Een waterverzachter of waterontharder heeft zo zijn voordelen. Want met zacht water is het gedaan met kalkaanslag op je kranen en in de douche. Nog meer voordelen van de waterverzachter ontdek je hier.

Onze sanitairspecialisten

Zacht water zorgt voor zacht linnen.
Zacht water zorgt voor zacht linnen.
© Ecowater

De voordelen van een waterverzachter

Een waterverzachter of waterontkalker zorgt voor zacht water, waardoor je leidingen, je sanitair en je toestellen (waterkoker, vaatwasser, boiler, …) langer mee gaan en je minder verbruikt (energie, zeep)

De nadelen van een waterontkalker

Een waterontkalker of waterverzachter vraagt enige investering: een waterontkalker kost wel wat geld en je moet het toestel ook (laten) onderhouden, het zout bijvullen en eens om de zoveel jaar de filter vervangen.
Zacht water is comfortabel in de badkamer.
Zacht water is comfortabel voor je huid.
© Ecowater

Prijs waterontkalker

De prijs voor een waterontkalker is afhankelijk van het model, het waterverbruik en de installatiekost. Denk aan bedragen tot 1 800 euro, exclusief btw.

  • Gunstig btw-tarief voor renovatie

Als je je huis ouder dan 5 jaar renoveert, kom je ook bij de aankoop van een waterontharder of waterontkalker in aanmerking voor het btw-tarief van 6%. De installatie moet dan wel gebeuren door een erkend installateur. Gaat het om een waterverzachter voor in een nieuwe woning, dan betaal je 21% btw.

Alles over waterontharder of waterverzachter

Meer weten over water ontharden?

Lees alle artikels over waterontharders:


Auteur
: Gretel Kerkhofs - december 2012

Folders over sanitair

Meer informatie op de website van deze bedrijven