Vlaming betaalt elk jaar te veel verwarmingskosten

Gewijzigd op 9/07/2012 door Daan Slingers

De gemiddelde stookolieprijs is sinds 2009 met 80% gestegen; aardgas werd in dezelfde periode bijna 25% duurder. Ondanks de tijdelijke bevriezing van de elektriciteits- en aardgasprijs in 2012, zal energie bij een groot deel van de Vlaamse bevolking blijven doorwegen op het gezinsbudget.

Onze verwarmingsspecialisten

dakisolatie
Investeer in isolatie om je energiefactuur te laten dalen.
© Isover
Veel gezinnen betalen tot 58% te veel aan verwarmingskosten. Dat kan gemakkelijk oplopen tot 650 euro, zelfs tot 1450 euro per jaar, afhankelijk van het woningtype en de verwarmingsbron. Dat is volledig toe te schrijven aan dure warmte die ongemerkt uit de woning ontsnapt.

Investeren in energiebesparende maatregelen

Toch is daar een eenvoudige en doeltreffende remedie voor: investeren in energiebesparende maatregelen, in de eerste plaats in isolatie. Elk jaar nemen meer dan 200 000 Vlaamse gezinnen het initiatief om hun woning te verbeteren.

Terugverdientijd

Doorgaans is een energiebesparende investering al na één tot enkele jaren terugverdiend, dankzij een jaarlijkse besparing van enkele honderden euro op de energiefactuur. Premies en subsidies kunnen daar nog een extraatje bovenop doen.

Bron: Vlaams Energieagentschap

Folders over verwarming

Meer informatie op de website van deze bedrijven