TopX ventileren

Gewijzigd op 16/04/2013 door TiM Vanhove

Ben je op zoek naar een ventilatiesysteem, maar zie je door de boom het bos niet meer? Laat ons je dan helpen. Wij klopten aan bij enkele ventilatieverdelers en vroegen hen naar hun meest interessante producten. Bekijk snel onze buit.

Onze ventilatiespecialisten

C400
De C400, de fluisterstille en energiezuinige ventilatie van Vasco.
© Vasco

Fluisterstil en energiezuinig

Je woning is ongetwijfeld bijzonder goed geïsoleerd. Het warmteverlies is hierdoor beperkt en je bespaart op je energierekening. Nadeel is wel dat er minder verse lucht de woning binnen kan. Nochtans is de aanvoer van buitenlucht cruciaal. In de lucht binnen zitten immers schadelijke stoffen afkomstig van vocht, rook, verbranding (koken, verwarming). Het is dus tijd voor een ventilatiesysteem.

Wil je een stil en energiezuinig ventileren? Dan is de C400 van Vasco iets voor jou. Het nieuwe C400 ventilatiesysteem zorgt voor de afzuiging in de zogenaamde ‘natte’ ruimtes zoals badkamer, wc, wasplaats, bergruimte en keuken. De verse lucht komt binnen via luchtroosters boven de ramen in de droge ruimtes. Via de doorstroomopeningen ontstaat er een optimale luchtcirculatie en -kwaliteit in de hele woning. De zuinige en geluidsarme borstelloze gelijkstroomventilatoren garanderen daarbij een minimaal energieverbruik.

De nieuwe C400 behoort, dankzij de geluidsabsorberende materie in de unit, tot de stilste ventilatiesystemen op de markt.

Meer info: Vasco
MaicoFlex
De MaicoFlex haalt de warme lucht uit kamers, die gevoelig zijn voor geur en vocht en leidt deze naar buiten.
© Maico

Perfect woningklimaat zonder neveneffecten

In het gamma van Maico vinden we de MaicoFlex terug. Het buizensysteem MaicoFlex haalt de warme lucht uit kamers, die gevoelig zijn voor geur en vocht zoals de keuken, de badkamer of het toilet en leidt deze via de warmtewisselaar naar buiten.

Tegelijkertijd wordt er verse koude buitenlucht aangezogen en via de warmtewisselaar naar de woning gevoerd. Tot 90% van de warmte in de afvoerlucht wordt via de warmtewisselaar overgedragen aan de verse buitenlucht voordat deze in de woning wordt verdeeld via een kanalensysteem. Deze verse buitenlucht wordt geleid naar kamers die niet gevoelig zijn voor geur of vocht, zoals de woonkamer, de slaapkamers, de speelkamer, enzovoort.

De MaicoFlex ventilatiekanalen bestaan uit ronde flexibele buizen met een gladde binnenwand, die verkrijgbaar zijn in 3 verschillende diameters (63mm, 75mm en 90mm). Deze kanalen vertrekken steeds vanuit verdeelboxen die op een toegankelijke plaats gemonteerd worden.

Meer info: Maico
Zehnder ComfoWell
De Zehnder ComfoWell is een plaatsbesparende luchtverdeelkast met ingebouwde geluiddemper.
© Zehnder

Innovatief luchtverdeelsysteem met geïntegreerde geluiddemper

De Zehnder ComfoWell is een unieke en plaatsbesparende luchtverdeelkast met ingebouwde geluiddemper. Deze is beschikbaar in 3 maten. De Zehnder ComfoWell is combineerbaar met alle Zehnder balansventilatie-units. Hij is ideaal voor een compacte opstelling in kleine technische ruimtes, waarbij het toestel losstaand of direct bovenop de unit kan worden geplaatst.

Zehnder staat voor totaaloplossingen voor een gezond, comfortabel en energie-efficiënt binnenklimaat met het accent op ventilatie D met warmterecuperatie. Alle ventilatie-units zijn 'passiefhuis-gecertificieerd' en de gegevens zijn opgenomen in de EPB databank.

Meer info: Zehnder
Healthbox II
Het Smartzone-principe van de Healthbox II ventileert automatisch meer in de ruimtes, waar de bewoners zich bevinden.
© Renson

Ventileren volgens jouw levensstijl

De Healthbox II is het hart van het ventilatiesysteem C+EVO II van Renson. Zelfregelende ventilatieroosters zorgen voor de continue toevoer van verse lucht, terwijl de centrale afvoerventilator Healthbox II de vervuilde lucht afvoert.

Een motor met regelmodules ventileert iedere vochtige en droge ruimte. Sensoren analyseren 24 uur per dag de afvoerlucht op CO2, vocht en vluchtige organische stoffen. Ze passen het ventilatieniveau aan de behoefte van de gebruikers aan. Het Smartzone-principe ventileert automatisch meer in de ruimtes, waar de bewoners zich bevinden. Dit levert het een E-peilverlaging tot 27 punten op. De ‘Kook’-mode zorgt ervoor, dat het ventilatiesysteem zijn volledige capaciteit kan gebruiken om tijdens het koken de vervuilde lucht in de keuken af te voeren.

De Healthbox  II wordt geleverd met een 4-standenschakelaar met LED-feedback. Hij kan ook bediend worden met de Renson TouchDisplay en geïntegreerd worden in een domoticasysteem (Qbus), waardoor de ventilatie eenvoudig met een touch panel, laptop of zlefs smartphone gestuurd kan worden. 

Meer infoRenson
 
Clima Flat
De Clima Flat monteer je eenvoudig tegen het plafond.
© Climaworld

Een oplossing voor je appartement

Woon je in een appartement? Dan weet je dat elke centimeter telt. Droom je toch van een ventilatie met warmteterugwinning, die voldoet aan de strenge EPB-normen? Dan heeft Clima de oplossing voor je, de Clima Flat.

Dit WTW-ventilatietoestel met een inbouwhoogte van 292mm monteer je eenvoudig tegen het plafond. Zo bespaar je heel wat ruimte. Deze systeem D-ventilatie met een luchtdebiet van 300m3/u bij 150Pa tegendruk staat garant voor een zeer hoge warmterecuperatie dankzij de performante tegenstroom-warmtewisselaar. Deze trekt de warmte uit de extractielucht en draagt deze over op de verse buitenlucht. De bypass van de Clima Flat zorgt er voor dat hij dit niet doet op momenten dat dat niet nodig is (denk aan een warme zomerdag). Je profiteert zo van gratis koeling.

Standaard wordt een bediening meegeleverd voor de snelheidsregeling van de ventilatoren, de bypassfunctie, de onderhoudsindicatie van de filters en optioneel de C02- en vochtigheidsindicatie.

Meer infoClima
 
 
Duco at home
Duco Ventilation & Sun Control staat dankzij de toevoer van verse lucht via ventilatieroosters synoniem voor gezond ventileren.
© Duco

Comfortabel & energiezuinig

Duco Ventilation & Sun Control staat dankzij de toevoer van verse lucht via ventilatieroosters synoniem voor gezond ventileren (systeem C). Geen complexe en moeilijk te onderhouden toevoerkanalen dus. Onder de noemer ‘Duco at home’ kun je kennismaken met de standaard op het vlak van woningventilatie.

De bewoner staat bij Duco steeds centraal. Het hecht daarom veel belang aan een comfortabel binnenklimaat. Het ultieme comfort op dat vlak wordt belichaamd door de ClimaTop. Dit elektronisch gestuurd ventilatierooster reageert op basis van CO2-metingen en verwarmt de verse lucht voor wanneer de buitentemperatuur onder de 12°C zakt.

Het spreekt voor zich dat dit alles op een energiezuinige manier gebeurt. De vraaggestuurde natuurlijke ventilatiesystemen garanderen dat er enkel waar en wanneer dat nodig is, geventileerd wordt. Dankzij de intelligente sensorgestuurde werking op basis van CO2-, vocht- en temperatuurmetingen staat de gezondheid van de bewoner steeds centraal, zonder dat die daar ook maar iets voor hoeft te doen. Zowel het Duco Comfort System (tot 16 E-peilpunten winst) als het DucoTronic System (tot 21 E-peilpunten winst) vormen de ultieme garantie voor een gezond & comfortabel binnenklimaat, met aandacht voor energiezuinigheid.

Meer info: Duco Ventilation & Sun Control

Folders over ventileren

Meer informatie op de website van deze bedrijven