TopX: Renovatieproducten

Gewijzigd op 20/05/2014 door TiM Vanhove

De renovatiemarkt zit in groeiende lijn. Dat toonde een enquête van NAV onder de architecten ook aan. Geen wonder dus dat de fabrikanten sterk inspelen op deze nieuwe markt. Een overzicht van enkele interessante renovatieproducten.

Onze renovatiespecialisten

Win je gevelsteen
© Habitos.be

Win je nieuwe gevel bij Wienerberger

Wienerberger, bekend van de merken Terca, Koramic, Porotherm en Desimpel, organiseert van 15 mei tot en met 30 juni 2014 een wedstrijd voor particulieren waarbij Terca of Desimpel gevelstenen ter waarde van 5.000 € te winnen zijn. Hoe kun je winnen? Upload een foto van je te renoveren gevel via www.winjegevelstenen.be, deel het project met vrienden en kennissen via Facebook en/of Twitter en verzamel zoveel mogelijk stemmen. De foto met de meeste stemmen wint Terca of Desimpel gevelstenen naar keuze, bestemd voor de renovatie van zijn of haar woning, voor een bedrag van 5.000 euro.
Meer info en deelnemen? www.winjegevelstenen.be
  • Hygro Fan Basic© Zehnder
  • ComfoFan S Opti-Air Kit© Zehnder

Win E-punten met slimme woningventilatoren

Zehnder stelt een nieuw assortiment zeer energiezuinige ventilatoren voor eengezinswoningen en appartementen voor. De nieuwe modellen voor vraaggestuurde ventilatie zijn ideale oplossingen voor renovatieprojecten én gebruiksvriendelijk.
Een eerste nieuwkomer is de Hygro Fan Basic. Het ventilatiesysteem C is energiezuinig dankzij een centrale sturing op basis van vochtmeting. Die centrale sturing zorgt er ook voor dat het systeem volledig automatisch werkt. De Hygro Fan Basic vereist geen extra sensoren en is eenvoudig te integreren in bestaande woningen. Met een prijs vanaf 360 euro is het bovendien budgetvriendelijk.
De ComfoFan S Opti-Air Kit is een heel energiezuinig en stil ventilatiesysteem dat een belangrijke E-puntenwinst levert. De ComfoFan S Opti-Air levert een optimale luchtkwaliteit tegen het laagste energieverbruik. Het systeem werkt vraaggestuurd op basis van hygro-presence sensoren in de badkamer, het toilet en de berging. Dankzij deze sensoren werkt het systeem volledig automatisch. De communicatie tussen de sensoren en de ventilatie-unit verloopt draadloos. Zehnder geeft 7 jaar garantie op de unit. De Zehnder ComfoFan S Opti-Air kit bevat de nieuwe ComfoFan S R 275 en 3 Hygro-presence sensoren. Prijs vanaf € 1.049.

Meer info: www.zehnder.be
Glaskeuze.be
Een online tool om glas te kiezen.
© Saint Gobain Glass

Kies het juiste glas met glaskeuze.be

Uiteraard kies je voor hoogrendementsglas als je energie wilt besparen. Maar welk type hoogrendementsglas kies je best? Dat hangt van veel factoren af. Van de oriëntatie van je woning om te beginnen. Maar ook van de functies die je je glas wil laten vervullen. Wil je enkel de warmte binnen en de koude buiten houden of wil je dat je glas ook zonwering, inbraakvertraging of geluidswering biedt? Kies je voor glas dat zichzelf reinigt of wil je er een decoratieve toets aan toevoegen? De keuzemogelijkheden zijn legio. Met zijn vernieuwde site www.glaskeuze.be helpt Saint-Gobain Glass elke bouwer en verbouwer om precies die beglazing te kiezen die perfect op zijn wensen en behoeften is afgestemd. Glas kan 6 verschillende basisfuncties vervullen: thermisch isolatie, zonwering, geluidswering, letselwering, personaliseerbaarheid en een easy-to-clean-werking. In deze verschillende Comfort-functies maakt www.glaskeuze.be je stuk voor stuk wegwijs.
Video Antargaz
© Antargaz

Gas: een milieuvriendelijke, veelzijdige energie

Je gaat je woning renoveren? Denk dan zeker eens na over de energie die je momenteel gebruikt. Misschien is je energie installatie ook aan vernieuwing toe. Antargaz leidt je graag rond in de wereld van gas, met of zonder aansluiting op het aardgasnetwerk.
Ligt er geen aardgas in uw straat? Dan kun je dankzij propaangas in een tank (ondergronds of bovengronds) toch genieten van al het comfort en de voordelen van gas:
  • Met propaangas geniet je van hetzelfde comfort als aardgas.
  • Wordt aardgas toch beschikbaar in de toekomst? Dan kun je eenvoudig overschakelen, je ketel hoeft hier nauwelijks voor aangepast te worden.
  • Door de evolutie van de energieprijzen is propaan een voordelige oplossing.
  • Milieuvriendelijk: minder CO2 uitstoot, een laag zwavelgehalte en geen risico op bodem- of waterverontreiniging. Bovendien is propaangas de beste aanvulling als je kiest voor een duurzame mix met milieuvriendelijke energiebronnen of installaties.
Ligt er wél aardgas in je straat, dan kun je nog altijd bij Antargaz terecht. Antargaz biedt ook aardgas aan.
Voor meer informatie, surf naar www.antargaz.be of bel gratis 0800/122.78. Antargaz adviseert je graag!

Folders over renoveren

Meer informatie op de website van deze bedrijven