Slanke blikvanger

Gewijzigd op 18/02/2015 door TiM Vanhove

Een vier meter brede woning in Leuven moest een sterk ruimtegevoel krijgen. Dat was de uitdaging die architect Gregory Nijs voorgeschoteld kreeg.
Ondanks de heel geringe gevelbreedte van slechts vier meter moest er in het woonhuis een gevoel van ruimte gecreëerd worden. Dankzij grote glaspartijen in de achtergevel en in het midden van de woning geniet de woning van een maximale lichtinval.
In een ingewerkt vertrekelement op een centrale locatie werden een bergruimte, douche en toilet ondergebracht. Tegelijkertijd is op die manier de nodige privacy verzekerd en is er geen inkijk van op straat. Een grote uitstekende erker als blikvanger aan de voorzijde omvat ter hoogte van de woonkamer een leesbank en op slaapkamerniveau een bibliotheek.
De klein formaat vezelcementleien in halfsteensverband zorgen ten slotte voor een erg mooi contrast met het homogene oppervlak van het glasvolume.
  • Woning Leuven© Eternit
  • Woning Leuven© Eternit
  • Woning Leuven© Eternit
  • Woning Leuven© Eternit
  • Woning Leuven© Eternit
Identikit
Materiaalkeuze
  • Alterna lei (60/32) donkergrijs voor gevel en dak
  • Halfsteensverband
 
Architect
klaarchitectuur - Gregory Nijs - Heers

Bron: Eternit