Nieuwe kijkwoning van Dewaele in Werchter

Gewijzigd op 23/04/2012 door Daan Slingers

2012 wordt voor Dewaele een heel bijzonder jaar, want dit jaar opent een nieuwe kijkwoning haar deuren. Het wordt een expressief ontwerp met een compacte vorm.


Er werd gekozen voor een rechthoekige benedenverdieping in een zacht donkerbruine baksteen die wordt gecombineerd met een licht verschoven rechthoekige volume dat is uitgevoerd in een horizontale lamellenstructuur in cederhout.


Hoge energiezuinigheid

De nieuwe kijkwoning onderscheidt zich eveneens door haar hoge energiezuinigheid en haar zeer lage energiebehoefte. Daartoe werd het logische driestappenplan van een zeer-­-lage-­-energiewoning strikt gerespecteerd: vooreerst een compact ontwerp in functie van de oriëntatie, vervolgens extra aandacht voor een energiezuinige buitenschil en in derde instantie de toepassing van energiebesparende technieken.


Meer info:

Onze bouwspecialisten

Folders over bouwwerken

Meer informatie op de website van deze bedrijven