Mooi en beroemd

Gewijzigd op 30/09/2013 door TiM Vanhove

Wie de film ‘Spread’ (2009) zag, onthield misschien niet alleen de prestaties van Ashton Kutcher en Margarita Levieva maar ook de woning. Uit welke hoek je het open huis ook bekijkt, het blijft fascineren. De Spread-woning is in het echte leven de woning van designer Randolph Duke en is een ontwerp van Xten Architecture uit LA.
 • Open HouseDe woning ligt ingebed in het glooiende heuvellandschap van Hollywood.
  © Xten architecture
 • Open HouseHet terrein prikkelde de ontwerpers een woning te creëren die enerzijds geïntegreerd is in de natuur en anderzijds heel open is naar de stad.
  © Xten architecture
 • Open HouseDe structuur en detaillering van het huis zijn complexer dan op het eerste gezicht lijkt. Met behulp van enorme terrasvormige keermuren slaagde de architect erin de woning in de heuvel te integreren en tegelijkertijd ruime tuinterrassen te maken.
  © Xten architecture
 • Open HouseOm de grote overspanningen aan de voorzijde van de woning te realiseren, werden stalen balken in de heuvelwand verankerd. De stalen balken overspannen 50m.
  © Xten architecture
 • Open HouseDe combinatie van helder glas, spiegelend glas en gezandstraalde panelen geven het interieur zijn openheid en lichte karakter. Sculpturale vaste elementen in de woning zorgen voor een visueel tegengewicht.
  © Xten architecture
 • Open HouseDe open haard is gemaakt van droog gestapelde graniet. Het geheel reikt door de vloer naar de volgende verdieping.
  © Xten architecture
 • Open HouseDe badkamers en secundaire ruimtes zijn van vloer tot plafond bekleed met eiken panelen waarin ook de deuren verborgen zitten. De binnenmuren zijn hoofdzakelijk in donker stucwerk.
  © Xten architecture
Auteur: TiM Vanhove - oktober 2013