Marono brengt structuur in de gevel

Gewijzigd op 10/10/2013 door Gretel Kerkhofs

Marono Bruin Extra
Marono Bruin Extra
© Wienerberger
Marono Rood Extra
Marono Rood Extra
© Wienerberger

Wienerberger brengt onder de naam “Marono” 4 nieuwe gevelstenen op de markt. De “look” van deze gevelstenen is tegelijkertijd egaal en ruw, robuust en toch verfijnd.


De Marono strengpersgevelstenen worden aangeboden in 2 natuurlijke, warme kleurtinten voor een moderne en duurzame architectuur.
Naast de Marono Bruin en Marono Rood, wordt met de varianten Marono Bruin Extra en Marono Rood Extra de ruwe structuur van de steen nog meer geaccentueerd. Naargelang de gewenste structuur van de gevel kunnen de varianten perfect met elkaar gecombineerd worden. Ze bieden de architect de perfecte tools om zijn creatiefste ontwerpen te realiseren en tegemoet te komen aan de wensen van de (ver)bouwer.


Twee formaten

Deze gevelstenen met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding zijn beschikbaar in twee formaten. Naast het meer klassieke M65 (188x88x65 mm) formaat, zijn ze ook verkrijgbaar in het extra lange formaat van 288x88x48 mm.
Dankzij hun structuur en formaten bieden ze veel architecturale mogelijkheden en creëren een boeiend effect van wisselende oppervlakken.


Dunne voegen

Deze nieuwkomers in het Wienerberger gamma zijn uitermate geschikt om te verlijmen of te dunmetselen. Hierbij benadrukken de dunne voegen nog meer de ruwe structuur en zorgen voor een dynamisch karakter van de gevel. Ze kunnen evenwel ook volgens de meer traditionele manier gevoegd worden, waarbij een toon-op-toon voeg het mooiste effect oplevert.


Meer info: Wienerberger

Fabrikanten van gevelmaterialen

Folders over bouwwerken

Meer informatie op de website van deze bedrijven