Kijkwoning in beeld: karaktervolle landelijke pastoriewoning

Gewijzigd op 25/06/2013 door Daan Slingers

BIK Woningen heeft haar nieuwe kijkwoning in het Vlaams-Brabantse Boortmeerbeek voor het grote publiek geopend. De woning werd ontworpen door architect Joel Wynants van het architectenbureau Archi Joma. Het resultaat is een karaktervolle landelijke pastoriewoning geworden met een prachtig zicht op de Dijleboorden.Wat deze nieuwe kijkwoning bijzonder maakt is het harmonieus gebruik van kwaliteitsvolle materialen en het doordacht ontwerp rekening houdend met de helling van het perceel grond waarop de woning gebouwd werd.

Ontdek deze bouwbedrijven

Identikit
Compacte kubusvormige gezinswoning in gele breuksteen.
  • Type woning: Alleenstaand
  • Stijl: landelijk 
  • Locatie: Schoubroekstraat 14 - Boortmeerbeek 
  • Woonoppervlakte: ± 240m²
  • Te bezichtigen
    Elke eerste en derde zondag van de maand te bezichtigen tussen 14u en 18u, behalve op feestdagen, tijdens verlengde weekends en tijdens juli en augustus. Of na afspraak.
  • Architect: Joel Wynants van het architectenbureau Archi Joma

Bouwkundig

Bouwmethode: Traditioneel
Materiaalgebruik gevel: Gevelsteen Vandersanden 'Oud Warande', waalvorm 
Materiaalgebruik dak: Koramic “Langenzen L15”, matzwart
Materiaal buitenschrijnwerk: Ramen in PVC Renolit crèmewit, poort en buitendeuren in hout: West-Afrikaanse sipo, kwartsgrijs RAL 7039

Energie

K-waarde: 38
E-peil: 70
Verwarmingsysteem: condensatieketel
Energiebron: Aardgas
Ventilatiesysteem: systeem C+Evo 

Interieur

Wanneer we de woning betreden komen we in de centrale inkom met toilettrap naar de verdieping en toegang tot de woonkamer. Deze laatste is zuidgeoriënteerd zodat de nodige lichtinval gegarandeerd is.

Via de oostgerichte keuken, waar je volop kan genieten van de ochtendzon, kom je in de gelijkvloerse garage met toegang tot de kelder. Door de aanwezigheid van grondwater werd de woning volledig onderkelderd. Bij BIK Woningen worden alle kelders in gewapend beton uitgevoerd. Via de inrit achteraan is er zelfs mogelijkheid een tweede wagen te parkeren in de kelder.

De bovenverdieping is ingedeeld in een linker- en rechtervleugel. Deze worden van elkaar gescheiden door een ruime nachthal. Links bevindt zich de grote slaapkamer met dressing, rechts een 2de kamer en een bureau dat ook kan ingericht worden als derde kamer. Centraal achteraan tenslotte is er een ruime badkamer met ligbad en douchecel.

Troeven

Wat deze nieuwe kijkwoning bijzonder maakt is het harmonieus gebruik van kwaliteitsvolle materialen en het doordacht ontwerp rekening houdend met de helling van het perceel grond waarop de woning gebouwd werd.

De woning is een uitgebalanceerde mix tussen betaalbaarheid en esthetiek, dat merkt u zowel buiten als binnen. De puntgeveltjes in de voorgevel, de dakkapel achteraan en het overdekt terras geven aan deze woning een charmant karakter. Details zoals de onderverdelingen in de glaspartijen en de balustrade aan de raamopening boven zorgen voor een extra sympathieke look.

Verder blinkt deze woning uit door haar kostprijs. Vanaf €205.000 (excl kosten en BTW) kan je deze al bouwen op uw perceel.

Meer info: BIK Woningen

Bekijk ook alle andere kijkwoningen in beeld

Wilt u als bouwfirma zelf een kijkwoning voorstellen op Habitos.be? 

Folders over sleutel-op-de-deur

Meer informatie op de website van deze bedrijven