Kies voor het i3-label

Gewijzigd op 26/11/2014 door TiM Vanhove

Met het i3-label verzekert u zich van inbraakwerende sloten. Alle elementen die het label dragen, zijn voldoende sterk om een inbraakpoging minstens 3 minuten te weerstaan.

Onze buitenschrijnwerkspecialisten

Diefstalpreventie
© Lokale politie
3 minuten, dat is de maximale tijd die 85% van de inbrekers neemt om een woning binnen te dringen. Volgens officiële politierapporten zoeken ze hun heil daarna ergens anders omdat de kans om betrapt te worden te groot wordt na die 3 minuten.
 
Alleen met degelijke sloten en ramen en deuren kun je ongewenste gasten langer dan 3 minuten afhouden. Om dergelijke producten kenbaar te maken, riep de overheid het i3-label in het leven. Het label wordt enkel na uitvoerige test toegekend aan gevelelementen die een 3 minuten durende inbraakweerstand garanderen. Pas als de gevelelementen aan een aantal strikte normen voldoen, krijgen ze het i3-label toegekend. Informeer bij jouw ramenconstructeur naar sloten en raamsystemen die het label dragen.
 

Gratis diefstalpreventieadvies

Wil je voor de keuze van ramen en deuren een goed beeld hebben op de zwakke punten van jouw woning en hoe je die kunt verbeteren? Informeer dan even bij de lokale politie of een bezoek van de preventieadviseur mogelijk is. Heel wat gemeentebesturen bieden deze gratis service aan. Tijdens een plaatsbezoek geeft de adviseur tips en wijst je op zwakke plekken in je woningbeveiliging.

Folders over ramen en deuren

Meer informatie op de website van deze bedrijven