Isoleer bestaande rolluiken

Gewijzigd op 17/09/2014 door TiM Vanhove

Bij de keuze van de rolluiken stond je ongetwijfeld niet stil bij het getik van regen op de kast van de voorzetrolluiken. Of bij de koude tocht die via de inbouwrolluiken binnen dringt. Dat hoeft niet langer een probleem te zijn. Het is tegenwoordig perfect mogelijk bestaande rolluiksystemen na te isoleren.

Onze rolluikspecialisten

  • Isolatie rolluikDe rode lijnen op de thermografische foto geven het warmteverlies via inbouwrolluiken aan.
    © Harol
  • Isolatie rolluikGeen rode lijnen meer na het isoleren van de rolluiken, dus ook geen warmteverliezen meer.
    © Harol

Thermische isolatie

Om het energieverlies via inbouwrolluiken een halt toe te roepen, bestaan er isolatiekits. Je specialist kan de kasten van je rolluiken hier vlot mee isoleren. Zo is de rolluikkast in één beweging thermisch geïsoleerd en luchtdicht, de snelste weg naar minder warmteverlies. Handige Harry’s kunnen de isolatiekit ook zelf plaatsen.
akoestische isolatie voorzetrolluik
© Harol

Akoestisch dempingsmat

“Zachtjes tikt de regen op …” Zelfs dat zachte getik kan enorm vervelend zijn wanneer je de slaap probeert te vinden. Met een akoestische dempingsmat kun je de kletterende regen die op de kasten van rolluiken neerslaat het zwijgen opleggen. De specialist kleeft de mat in de kast van het rolluik. Daar absorbeert ze de geluidsgolven van de regendruppels die op de kast vallen.
Meer info: www.harol.be

Folders over ramen en deuren

Meer informatie op de website van deze bedrijven