Isofinish: een innovatief isolatieconcept voor buitengevels

Gewijzigd op 10/10/2013 door Gretel Kerkhofs

Isofinish
Isofinish
© Isofinish
Isofinish
Isofinish
© Isofinish

Zes producenten van bouwmaterialen hebben de handen in elkaar geslagen voor de ontwikkeling van Isofinish, een nieuw isolatieconcept voor buitengevels.


Studies wijzen uit dat met een goede buitenmuurisolatie tot 25% energie kan worden bespaard. Bovendien kunnen bouwheren die investeren in buitengevelisolatie genieten van tal van premies en belastingvoordelen.
Bijkomende troeven zijn de ruimtebesparing in de woning en de optimale benutting van het warmte accumulerend vermogen van de binnenmuur. Zo koelt de muur minder snel af in de winter en blijft hij langer koel in de zomer, waardoor het comfort stijgt.


Nieuw isolatieconcept

De 6 partnerbedrijven Recticel Insulation, Borgh, Deceuninck, Eternit, VMZinc en Wienerberger sloegen de handen in elkaar en werkten een oplossing uit voor de isolatie van de buitenmuur. Het biedt zowel voor nieuwbouw als renovatie een oplossing. Isofinish laat toe te isoleren zonder onderbrekingen of energielekken.

De Keymark-gecertificeerde Powerwall-isolatieplaat van Recticel Insulation is een ultradunne buitengevelisolatie met meer dan gemiddelde thermische prestaties. Ze is gemakkelijk te plaatsen, onder meer door een uniek tand en groef kliksysteem.
De regelbare Facafix-gevelschroeven van Borgh garanderen dan weer een uitgelijnde en stabiele draagconstructie voor de buitengevelbekleding. Hierdoor wordt de draagstructuur tot op de millimeter uitgelijnd, met een rechte gevelafwerking als resultaat.
Qua afwerking laat het Isofinish?-concept zich combineren met tal van verschillende esthetische gevelafwerkingen, zoals sidings, steenstrips, leien, kleidakpannen, vezelcementplaten of zink van marktleiders Deceuninck, Eternit, VMZINC en Wienerberger.

Meer informatie over het Isofinish-concept vind je op www.isofinish.be
 

Onze isolatiespecialisten

Folders over isoleren

Meer informatie op de website van deze bedrijven