Gyproc haalt oude gipsplaten terug op

Gewijzigd op 4/10/2016 door TiM Vanhove

Gyproc gaat voortaan ook zelf de selectieve ophaling van gipsafval bij zijn klanten organiseren. Op die manier wil het bedrijf de recycling van gipsafval nog actiever promoten.

Onze afwerkingsspecialisten

Gyproc - afval inzameling
© Gyproc
Gips is van nature een materiaal dat altijd opnieuw gerecycleerd kan worden in nieuwe gipsproducten. Gyproc is daarom één van de voortrekkers van de circulaire economie, waarbij materialenkringlopen gesloten worden. Het bedrijf recycleert jaarlijks minstens 25.000 ton gipsafval. Om de recycling van gipsafval nog actiever te promoten, wil Gyproc nu de bouwsector sensibiliseren door zelf met een inzamelservice te starten: de Gypsum Recycling Service. Op die manier brengt Gyproc ook zijn Cradle to Cradle filosofie verder in praktijk.
 
In een eerste fase (2016) wil Gyproc met een 10-tal plaatsingsbedrijven een partnerschap aangaan om de ophaling van gipsafval van hun bedrijf te organiseren. De eerste 3 Gyproc Pro-Team’ers  uit de regio Antwerpen - Gent - Brussel hebben tijdens de zomermaanden een Gyproc-container laten plaatsen. Verwacht wordt dat het project volgend jaar kan worden uitgebreid naar andere regio’s en eventueel naar andere stakeholders binnen de materialenketen.

Folders over afwerking

Meer informatie op de website van deze bedrijven