Aanbevolen partners

Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Sto NV
logo Xella
Bouwwerken

Glasdallen

Glastegels of glasdallen bieden heel wat creatieve mogelijkheden. In de hedendaagse architectuur staan licht en ruimtelijkheid centraal. Met glastegels kun je perfect op deze aspecten inspelen. Glasdallen laten toe daglicht binnen te halen, zonder aan privacy in te moeten boeten.

Wat is een glasdal?

Een glastegel – ook wel glasdal genoemd – is in feite niet meer dan twee glasvlakken die tegen elkaar geperst zijn. De glasvlakken kunnen in een brede kleurenwaaier worden uitgevoerd.

De tegel biedt tot op een bepaalde hoogte een thermische isolatie en is in verschillende formaten beschikbaar. De tegels worden net als een baksteen in de gevel vermetseld of kunnen als kant-en-klaar paneel worden geplaatst. Dergelijke panelen kunnen zowel rechte als gebogen vormen aannemen.

Glaspanelen

Grote glaspanelen kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt, horizontaal of verticaal, in nieuwbouwwoningen of renovatieprojecten.
Je vindt vandaag al tegels terug als beloopbaar oppervlak, als ramen in een gevel of garage, als lichtdoorlatende scheidingswand tussen twee kamers, als windscherm in de tuin of op het terras,…
En uiteraard zijn ze ideaal als alternatief voor een raam, zeker op plaatsen waar woningen erg dicht bij elkaar liggen en bijgevolg inkijk vanuit de aanpalende woning onvermijdbaar is.

Voordelen van een glasdal      

  • Duurzaamheid: het beton dat tussen de tegels zit, wordt kruislings gewapend met solide en waterdichte panelen als resultaat. 
  • Isolatie: De stilstaande holle lucht tussen de twee glasbladen biedt een goede thermische isolatie 
  • Veiligheid: glasmuren zijn oerstevig, inbraakwerend en brandvertragend 
  • Afwerking: glasmuren zijn altijd mooi vlak en hebben gelijke voegen 
  • Akoestiek: glastegels werken geluiddempend 
  • Onderhoud: glastegels zijn eenvoudig te onderhouden: afwassen met water en zeep volstaat.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in