Energie besparen door je ramen te vervangen

Gewijzigd op 13/12/2016 door TiM Vanhove

Heeft jouw woning al een respectabele leeftijd? Zit je nog met enkele beglazing in de ramen? Dan is de kans groot dat je ramen aan vervanging toe zijn. Zowel het glas als de profielen kunnen beter om de woning optimaal te isoleren. Ontdek hoe je kunt besparen op verwarming door je ramen te vervangen.

Onze buitenschrijnwerkspecialisten

Oude raamprofielen beantwoorden meestal niet aan de huidige eisen op het vlak van akoestische en thermische isolatie. Dat betekent dat er veel warmte verloren gaat door het glas en door de raamlijsten zelf. Bovendien baant geluid zich gemakkelijk een weg door oude ramen, waardoor je weinig privacy hebt en snel last ondervindt van straatgeluiden.
Deceuninck Autentica
© Deceuninck
Geïsoleerde buitendeur uit de Zendow-serie
© Deceuninck
Raamrenovatie
© Deceuninck

Ramen vervangen, een investering die loont

Je kunt ervoor kiezen je ramen te renoveren, maar eigenlijk is het beter ze volledig te vervangen door nieuwe raamprofielen. Renovatie is niet alleen duur en arbeidsintensief, het bereikt bovendien niet hetzelfde resultaat als nieuwe ramen. De thermische isolatiewaarde van nieuwe, hoogkwalitatieve raamprofielen van PVC is sowieso een pak hoger dan die van gerenoveerde ramen.
 

Wat zijn de voordelen van investeren in nieuwe ramen?

  • Nieuwe ramen vergen beduidend minder onderhoud. Je spaart dus niet alleen tijd uit, maar bespaart ook op onderhoudskosten. Het onderhoud van nieuwe kozijnen uit kunststof (zoals PVC) is gemiddeld vier keer lager dan dat van houten ramen.
  • Nieuwe ramen bieden meer bescherming tegen inbraak.
  • Je verbetert de isolatie van je woning er beduidend mee. Zo gaat er niet alleen minder warmte verloren, maar voelt je ruimte ook heel wat aangenamer aan. Je hebt nooit nog last van die vreselijke tocht door je huis of appartement.
  • Doordat je huis beter geïsoleerd is, hoef je veel minder te verwarmen. Je bespaart gemakkelijk twintig procent op je energiefactuur door te investeren in isolerende ramen en deuren.

Hoeveel kun je besparen?

Voel je wel wat voor een comfortabele en energiezuinige woning? Bereken met de energiecalculator van Deceuninck hoeveel je bespaart door je oude raamkozijnen te vervangen door nieuwe ramen in hoogwaardig PVC.

 
Bron: Deceuninck

Folders over ramen en deuren

Meer informatie op de website van deze bedrijven