• Home
  • »
  • Bouwen
  • »
  • Renoveren
  • »
  • De Vlaamse Renovatiedag: meer dan 100 woningen openen hun deuren + win de renovatiegids

De Vlaamse Renovatiedag: meer dan 100 woningen openen hun deuren + win de renovatiegids

Gewijzigd op 7/05/2015 door Daan Slingers

Op zondag 17 mei vindt de Vlaamse Renovatiedag editie 2015 plaats, een organisatie van NAV, de Vlaamse architectenorganisatie en het tijdschrift Ik ga Bouwen & Renoveren. Voor al wie op verbouwplannen broedt hét moment om tal van gerealiseerde renovaties in Vlaanderen te bezoeken.

Onze renovatiespecialisten

Vlaamse Renovatiedag Logo
© Vlaamse Renovatiedag
Goed nieuws voor toekomstige verbouwers. Zondag 17 mei kunnen zij een namiddag lang op pad gaan om zich te inspireren voor hun toekomstige verbouwing. Tijdens deze 17de editie zetten maar liefst 107 renovaties voor één namiddag exclusief hun deuren open.

De projecten bestrijken een breed palet aan stijlen. Van gerenoveerde rijwoningen en appartementen in stedelijke omgevingen, over alleenstaande huizen en villa's buiten de stadskern tot fabrieksgebouwen die zijn omgebouwd tot lofts. Dankzij een reeks doordachte ingrepen kregen uitgeleefde panden opnieuw een ziel.

Naar goede gewoonte staan ook de mensen achter de realisaties centraal. Want de Renovatiedag is meer dan een namiddag huisjes kijken. Op iedere locatie doen architect en bouwheer hun renovatieverhaal uit de doeken. Ze belichten hoe ideeën tot stand kwamen, welke technieken zijn toegepast en hoe de samenwerking is verlopen. Jaarlijks vinden tal van toekomstige verbouwers zo de ontwerper die op hun lijf geschreven is.

Stof om je in te verdiepen

De openhuizendag biedt verbouwers ook de unieke kans om volop informatie te verzamelen. Een renovatie doet namelijk flink wat stof opwaaien. En de sector staat in 2015 bol van de veranderingen. Zo gelden er sinds 1 januari voor renovaties een aantal nieuwe energie-eisen. Daarnaast vinden er op financieel gebied meerdere hervormingen plaats: de woonbonus, de renovatiepremie, energiepremies …
a
© Bosch

Gratis na voorregistratie

Geïnteresseerden kunnen de renovatieprojecten gratis en exclusief bezoeken op zondag 17 mei tussen 13u en 18u. Bezoekers moeten zich enkel vooraf online registreren op www.devlaamserenovatiedag.be.

Welke projecten zijn te bezoeken?

Alle deelnemende projecten zijn in detail voorgesteld in de Renovatiegids, een uitgave van Ik ga Bouwen & Renoveren. Aspirant-verbouwers vinden in deze gids ook een ruim overzicht van nuttige verbouwinformatie. De Renovatiegids is vanaf 16 april verkrijgbaar in de dagbladhandel voor 6,95 euro.

Daarnaast zijn de deelnemende projecten te raadplegen op www.devlaamserenovatiedag.be.

Folders over renoveren

Meer informatie op de website van deze bedrijven