Woonbesprekingen

De renovatie met de rode lippenstift

De bouwheer wilde van een oude winkel een rijwoning maken. Een klassieke rijwoning? Nee, helemaal niet. Architectenbureau Atelierkyoto koos voor een opvallend gevelmateriaal van Eternit. En ook de ramen zijn meer dan bijzonder, zij lijken bewerkt met rode lippenstift.  

In plaats van een winkel bevinden zich in deze volledig omgebouwde rijwoning op de gelijkvloerse verdieping voortaan de woonkamer met woonkeuken, een bergruimte en de ingang. Speel-, slaap- en badkamers werden in de twee bovenverdiepingen ondergebracht.

Houtskeletbouw

De vroeger doorlopende vensters op de beneden- en bovenverdieping werden met behulp van een houtskeletstructuur in kleinere eenheden onderverdeeld en van felrode houten ramen voorzien. De bestaande muren werden langs binnen geïsoleerd en de boven- en dakverdieping werden aan de achterzijde door middel van houtskeletbouw uitgebreid.

Door het nieuwe, met vezelcementleien bedekte dak en de vezelcementleien voor de voor- en achterzijde van het pand in dezelfde kleur, zij het geplaatst in ruitvorm, onderscheidt het huis zich nu duidelijk van zijn omgeving.
Identikit
Materiaal
  • Alterna lei 40/10/10 Donkergrijs
  • Klassieke dekking
Alterna is een klassieke lei met rechte boorden en een matte coating. Alterna biedt ongeëvenaarde kwaliteiten op het gebied van weerstand en stevigheid. Ze is kleurvast en blijft mooi. Ze is leverbaar is 12 standaard kleuren.
               
    Architect
    Atelierkyoto - Martelaerenplein 3/3 - 1980 Eppegem


    Bron: Eternit

    Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

    Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

    Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in