Dauby introduceert nieuwe 'ruwe' uitvoering

Gewijzigd op 17/12/2015 door Daan Slingers

Als trendsetter in deur-, raam- en meubelbeslag is het voor Dauby belangrijk om te innoveren en nieuwe tendensen te lanceren.

Onze buitenschrijnwerkspecialisten

Deurbeslag
© Dauby

Uniek Gietprocedé

Materialen zoals gietijzer en messing zijn gekend in de wereld van deurbeslag. Deze materialen zijn meestal nog bewerkt met bijvoorbeeld een vernislaag. Dauby blaast hier nieuw leven in, door te werken met materialen zoals verouderd ijzer en wit brons. Daarnaast introduceert Dauby 2 nieuwe ruwe uitvoeringen: het ruw brons en ruw metaal.

Net zoals de andere uitvoeringen bij Dauby wordt het beslag in ruw brons en ruw metaal op een authentieke wijze gegoten in zandmallen.

Een techniek die dateert van +/- 3000 jaar voor Christus. Na dit proces worden de gietresten verwijderd in een trommel, zonder het materiaal te polijsten. Wat er overblijft is de meest pure vorm van brons en metaal!

Pure collectie

De twee nieuwe uitvoeringen vinden we terug in de Pure collectie. De deurklinken, raamklinken, meubelknopjes… uit de Pure collectie zijn geïnspireerd op de periode van Bauhaus. De strakke en sobere vormgeving uit de Bauhaus periode staan in fel contrast met de retro-uitstraling bekomen door de ruwe materialen en de ambachtelijke gietwijze. Maar net dit contrast geeft de Pure collectie een uniek, origineel en innoverend karakter!

“De combinatie van onze tijdloze modellen met deze ruwe materialen maakt het helemaal af”, klinkt het bij Dauby.

Om het plaatje helemaal af te maken zijn er ook keuken- en badkameraccessoires en metalen tegels in deze materialen. Ook benieuwd naar de producten en materialen van Dauby, ga dan zeker eens langs bij Dauby.

Meer info: Dauby

Folders over ramen en deuren

Meer informatie op de website van deze bedrijven