ComfoD: balansventilatie van Zehnder

Gewijzigd op 16/01/2013 door TiM Vanhove

Flexalen Comfo D
Flexalen Comfo D
© Zehnder
Met de ComfoD 350 – en de ComfoD 500 voor grotere woningen – heeft ventilatiespecialist Zehnder een balansventilatiesysteem voor de particuliere woning ontwikkeld. Een dergelijk systeem voert evenveel verse lucht toe als er vervuilde lucht wordt afgevoerd.


De ComfoD-serie is uitgerust met een ingebouwde warmtewisselaar. Deze recupereert tot 95% van de warmte uit de afgevoerde lucht en draagt deze over op de aangevoerde lucht.
Tijdens de zomermaanden kan de warmtewisselaar uitgeschakeld worden door middel van de geïntegreerde bypass, waardoor ’s nachts koele buitenlucht in de woning geblazen wordt.

Vorstbeveiliging

De ComfoD 350 is standaard voorzien van een vorstbeveiliging. Het balansventilatiesysteem maakt echter ook toepassingen met een aardwarmtewisselaar mogelijk.

Filters

De ComfoD-serie is uitgerust met 2 G3-filters die zonder gereedschap geplaatst kunnen worden. De ‘filter vuil’-melding signaleert wanneer de filters gereinigd of vervangen dienen te worden.
Om tegemoet te komen aan de noden van hooikoortslijders en carapatiënten kan een pollenfilter (fijnstoffilter in ontwikkeling) gemonteerd worden. De pollenfilter filtert de aangevoerde lucht vooraleer deze de woning wordt ingeblazen. Op die manier voorkomt of vermindert men in sterke mate allergische reacties op de in de buitenlucht aanwezige pollen.

Gebruiksgemak

Via de digitale display kunnen diverse waarden ingesteld en afgelezen worden. De afstandsbediening (in optie) is voorzien van een filter- en storingsindicatie.
De ComfoD 350 kan optioneel uitgevoerd worden met afstandsbediening. De draadloze schakelaar is voorzien van een filter- en storingsindicatie. Deze gaan branden op het moment dat men de schakelaar bedient

Globaal systeem

Om een globaal ventilatiesysteem te realiseren waarbij gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en efficiëntie als parameter gelden werden een aantal ventilatiecomponenten ontwikkeld - Comfosystemen - die perfect combineerbaar zijn met de ComfoD-serie

Comfotube

De Comfotube verbindt de ComfoD met de binnenventielen. De verbinding van de kanalen gebeurt met behulp van roestvrije luchtverdeelkasten en glijkoppelingen. De Comfotube kan ook gecombineerd worden met designroosters.
Dit duurzaam, flexibel, corrosiebestendig kunststofkanaal,vervaardigd uit 100 % PE, is gemakkelijk te reinigen dankzij zijn gladde binnenkant.

Het gebruik van de Comfotube levert belangrijke voordelen in vergelijking met de traditionele systemen: flexibiliteit en gemak bij installatie, luchtdichtheid van het materiaal, geen afval.

Comfopipe

De Comfopipe is een eenvoudig te monteren kanalensysteem dat perfect past op de aansluitstompen van de ComfoD-reeks.

Deze stijve, lucht- en dampdichte kanalen met hoogisolerende capaciteiten, verbinden het toestel met de buitenlucht. Ze zijn vervaardigd uit polypropyleen waardoor ze licht, gemakkelijk hanteerbaar zijn en eenvoudig te versnijden op de gewenste lengte.

Meer info: Ventilatie.com

Onze ventilatiespecialisten

Folders over ventileren

Meer informatie op de website van deze bedrijven