Bezoek de Openspouwmuurdag 2013

Gewijzigd op 10/10/2013 door Gretel Kerkhofs

Zaterdagnamiddag 22 juni organiseert het Vlaamse Energieagentschap (VEA) de eerste Openspouwmuurdag. Ongeveer 1 op 4 woningen in Vlaanderen hebben een niet-geïsoleerde spouwmuur. Op vijf locaties in Vlaanderen tonen aannemers hoe de spouwmuur van een bestaande woning in de praktijk geïsoleerd kan worden. Ook jij kan hieraan deelnemen.

Onze isolatiespecialisten

Eurowall spouw
Kom alles te weten over de spouwmuur op de eerste Openspouwmuurdag.
© Recticel Insulation
Door de spouwmuur op een correcte manier te isoleren, kan de verwarmingsfactuur aanzienlijk dalen. De investeringskosten zijn beperkt, onder andere dankzij de overheidspremie.

Steeds meer eigenaars zetten ondertussen de stap om hun woning nog energiezuiniger te maken. Het laatste jaar is de vraag naar spouwmuurisolatie heel snel gegroeid.

Leer meer over de spouwmuur

Tijdens de Openspouwmuurdag krijg je meer info over:
  • Het vooronderzoek van de spouw
  • Is de spouw geschikt om te isoleren? 
  • Welke materialen worden gebruikt om een spouwmuur te isoleren? 
  • Welke aannemers kunnen de werken uitvoeren? 
  • Het kwaliteitssysteem
  • Het vullen de spouwmuur in de praktijk
  • Kostprijs – premies – terugverdientijd
Op iedere locatie kun je rekenen op deskundige uitleg van de aannemer die de werken uitvoert. Ze vertellen je met veel enthousiasme hoe de werken worden aangepakt. Een werfbezoek duurt ongeveer 45 minuten.

Vooraf inschrijven

Deelname aan dit evenement is gratis, maar het aantal deelnemers per werf is beperkt. Vooraf inschrijven in noodzakelijk. Op de website www.energiesparen.be/openspouwmuurdag vind je alle info over dit evenement en de mogelijkheden om u in te schrijven.

Misschien bent u nu al overtuigd om uw bestaande spouwmuur te isoleren en zoekt u een aannemer in de buurt. Een lijst met alle aannemers die werken volgens de opgelegde kwaliteitseisen, vind je op www.energiesparen.be/spouwmuur.
Beursbanner
© Habitos.be

Meer beurzen en opendeurdagen?

Er bestaan heel wat beurzen en opendeurdagen. Habitos.be verzamelde alle praktische informatie van de bouwbeurzen, interieurbeurzen, tuinbeurzen, ... in binnen- en buitenland. Bekijk ons overzicht: van 'Batibouw' over 'Cocoon' tot 'Mijn Huis Mijn Architect'.

Folders over isoleren

Meer informatie op de website van deze bedrijven