Bespaar door te investeren in dakisolatie

Gewijzigd op 13/10/2015 door TiM Vanhove

Een belangrijk deel van de Belgische daken is nog altijd niet geïsoleerd. Zonde, want 30% van de warmte in de woning gaat verloren via het dak. Wil je comfortabeler wonen én je verwarmingsfactuur laten dalen? Isoleer dan je zolder.

Onze isolatiespecialisten

UTHERM Wall
© Unilin, division insulation
Er zijn verschillende manieren om de zolder te isoleren. Wanneer het enkel om de isolatie gaat en (nog) niet om de afwerking, dan heb je al voldoende aan naakte PIR-isolatieplaten. UTHERM Wall is een mooi voorbeeld daarvan. De plaatsing van deze platen is heel eenvoudig: je schroeft ze tegen de kepers van het dakgebinte, kleeft vervolgens de naden af met UNITAPE en klaar is kees.
De platen zijn al voorzien van een dampscherm, dat hoef je dus achteraf niet meer te plaatsen. Dankzij het tand-en-groefsysteem sluiten de platen ook perfect aan.
 
UTHERM Wall is vervaardigd uit PIR. Dit isolatiemateriaal presteert zo goed, dat enkele centimeters al volstaan om een goede isolatiewaarde te halen. Dankzij het lichte gewicht van PIR zijn de platen ook snel geplaatst.

Afgewerkte zolder

Als je naast isolatie in dezelfde beweging ook een afgewerkt geheel wilt, dan heeft UNILIN INSULATION nog Renotherm in zijn gamma. De platen bestaan uit een kern van PIR-isolatie met daarop een beplating. Daarbij heb je de keuze uit gipsvezelplaat of een OSB-plaat. De gipsvezelplaat biedt een mooie afwerking voor het hellende dakvlak. Tegelijkertijd biedt de gipsvezelplaat extra massa om de geluidstrillingen van buiten te weren. Bovendien is de plaat brandveilig en kun je er achteraf dingen aan ophangen.De variant met de OSB-afwerking is geschikt om als vloerisolatie te gebruiken. Vloerisolatie is een goede oplossing als uw dak geen onderdak heeft en je de zolder wel wilt isoleren, maar niet direct als leefruimte wenst te gebruiken.Meer info: www.unilininsulation.com/nl

De redactie van Habitos.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Folders over isoleren

Meer informatie op de website van deze bedrijven