Quooker

test

In 1987 liet Quooker de wereld kennismaken met de allereerste kokendwaterkraan, een 100% Nederlandse uitvinding. Het bedrijf wordt geleid door Niels en Walter Peteri, zonen van uitvinder Henri Peteri, en is gevestigd in Ridderkerk. Hier werken dagelijks 300 mensen aan de ontwikkeling, productie en marketing en verkoop. Inmiddels zijn er vestigingen in België, Luxemburg, Denemarken,Duitsland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Zweden en Zwitserland.
Sinds de uitvinding van het eerste model werkt Quooker voortdurend aan innovaties en heeft het inmiddels meer dan 40 octrooien. De COMBI en COMBI+ kokendwaterreservoirs van Quooker zijn gewaardeerd met energielabel A.

Activiteit:

In één op de drie nieuwe keukens wordt hij inmiddels geplaatst: de Quooker.
Een kraan die direct 100°C kokend, warm koud, koel bruisend en gefilterd water water levert. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder.

Voor thee, koffie, aardappelen, rijst, groenten en noem maar op. Kant en klaar kokend water met één draai aan de knop. Veilig, zuinig en multi-inzetbaar.

Multi-inzetbaar
Het hele idee achter de Quooker is gestoeld op gemak. En of je nou een bourgondische hobbykok of zo min mogelijk in de keuken staat, we hebben het toch allemaal graag makkelijk? Hoe handig een Quooker is, daarvan kun je je pas een voorstelling maken als je in gedachten de dag doorloopt. Op welke momenten heb je kokend water nodig? Je zult ervan versteld staan hoe vaak dat is. Zonder Quooker kost het tien minuten om een pan water voor pasta aan de kook te brengen. Mét Quooker kun je in die tijd nog wat groenten blancheren en een flesje voor de kleine maken.

Veilig
Voor een gezin met kinderen is het oppassen geblazen met kokend water in de keuken.Omvallende waterkokers veroorzaken jaarlijks honderden ongelukken waarvan de meeste met jonge kinderen. Met de Quooker zijn dit soort ongelukken verleden tijd, want de kraan staat vast op het aanrecht. De massieve waterstraal die uit de kraan stroomt zorgt ervoor dat je je je hand al teruggetrokken hebt voordat je je echt kunt branden.

Zuinig
Bovendien verwarm je met een fluitketel of waterkoker meer water dan je eigenlijk nodig hebt. Met de Quooker daarentegen tap je precies de benodigde hoeveelheid water. De Quooker COMBI-reservoirs leveren niet alleen kokend water van 100°C maar ook warm water van 40 tot 60°C. Het zijn de eerste ‘boilers’ ter wereld met hoog-vacuümisolatie. Daardoor zijn de reservoirs de zuinigste warmwatervoorziening voor de keuken en gewaardeerd met energielabel A.

Ambachtstraat 15
2390 Malle Vraag informatie aan

Foto's van Quooker

Spaghetti koken

Spaghetti koken met de Quooker Flex

Bekijk meer foto's van Quooker

Habitos.be is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bedrijfspresentaties.