Tuinplanning

Tuintruc: cacao als bodembedekker

Een tuin heb je om van te genieten. Toch zijn er klusjes, zoals onkruid wieden en planten voeding geven, die regelmatig gedaan moeten worden, ook al heb je daar niet meteen zin in. Gelukkig kun je hiervoor gebruik maken van slimme en milieuvriendelijke hulpmiddelen, zoals cacaodoppen.


Cacaodoppen zijn puur natuur en vormen een decoratieve bodembedekker. Door hun unieke eigenschappen gaan ze bovendien op natuurlijke wijze onkruid tegen, voeden ze de grond en zijn ze vochtregulerend. Bijkomend voordeel: slakken blijven op afstand en katten blijven weg bij de planten.


Natuurlijke meststof

De tuin is de laatste weken weer beginnen groeien en bloeien. Tussen de planten en struiken komt echter vaak ook onkruid op. Veel mensen bestrijden onkruid met chemische middelen. Dat is echter niet meer nodig als je cacaodoppen gebruikt.
Cacaodoppen strooi je, in een laagje, op de grond rondom en tussen de planten. Ze vormen een soort dekentje waardoor onkruid in bedwang wordt gehouden. Behalve het decoratieve effect van cacaodoppen, biedt dit natuurproduct nog meer voordelen. De cacaodoppen werken als een soort natuurlijke meststof en bevorderen de groei en bloei van de beplanting in de tuin. Een andere belangrijke eigenschap is de vochtregulerende werking. De bodem droogt minder snel uit en dat is bijzonder prettig want zo hoef je minder tijd en water te verbruiken aan het besproeien van de tuin.


Hosta’s

Menig tuineigenaar heeft hosta’s in de tuin staan. Een steeds terugkerend verschijnsel is dat slakken het blad van de hosta oppeuzelen. Een laagje cacaodoppen rondom de hosta’s biedt hierbij een oplossing. Slakken vinden cacaodoppen namelijk zeer onprettig aanvoelen waardoor zij niet meer in de buurt van de hosta’s komen.


Eenvoudig

Cacaodoppen zijn zeer eenvoudig te gebruiken. Een laagje van vier tot vijf centimeter is voldoende voor een tuinseizoen zonder ergernis. Besproei de doppen na het strooien zodat het bodemleven meteen gestimuleerd wordt.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in