Tuinplanning

Gerechten van wereldkampioen barbecue Peter de Clercq

Wereldkampioen barbecue Peter de Clercq laat ons kennismaken met enkele van zijn heerlijke barbecuegerechten. In de aanbieding: een vleesgerecht, een visgerecht en een heerlijk dessert. Probeer ze zeker zelf thuis eens uit.
Voor elk gerecht maakt Peter De Clercq gebruik van de QBag. Dit is een handig zakje voor op de barbecue met een venstertje. Hij gebruikt deze zelf ook in zijn eigen restaurant Elckerlijc in Maldegem.


Lees ook
: Een geslaagde barbecue: tips en tricks

Noedels met rundsvlees en gember 

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 QBags
  • 150g eiermie
  • 400g runder entrecote in reepjes
  • 2 paksoi
  • 4 lente uitjes
  • 1 rode paprika
  • 3cm gember geraspt
  • 200g taugé
  • 8dl bouillon
  • 2 eetlepels sojasaus

Bereidingswijze

  1. Kook de eiermie gaar zoals de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  2. Snij de groenten in fijne reepjes
  3. Verdeel de groenten, de taugé en de reepjes entrecote over de 4 QBags
  4. Kook de bouillon en doe er de sojasaus bij
  5. Verdeel de hete bouillon en de geraspte gember over de QBags
  6. Voeg peper en zout toe
  7. Sluit de QBag en leg deze op de barbecue

Mosselen met pesto

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 QBags
  • 1,2 kg mosselen
  • 2 stengels witte selder
  • 1 rode en groene peper
  • 1 grote ui
  • 50g pesto
  • 4dl witte wijn
  • Dille, bieslook en basilicum

Bereidingswijze

  1. Snij de selder en de ui zeer fijn en de pepers in kleine blokjes
  2. Neem een QBag en leg er telkens ongeveer 15 mosselen in met wat groentjes
  3. Giet er 1dl witte wijn over
  4. Kruid de mosselen af met viskruiden en een lepel pesto
  5. Vouw de opening twee keer dicht en duw de vouw mooi vast
  6. Leg de mosselen op de barbecue tot ze allemaal open zijn (± 10 minuten)

Fruit QBag 

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 QBags
  • 1 babyananas
  • 1 appel
  • 1 mango
  • 1 banaan
  • 100g chocoladeschilfers of stukjes
  • 3dl kokosmelk
  • 3dl rum
  • 200g rietsuiker
  • 4 eetlepels basilicum

Bereidingswijze

  1. Schil het fruit en snij het in stukken
  2. Verdeel het fruit in de 4 QBags en strooi er suiker over
  3. Hak de basilicum en voeg deze toe aan de QBag
  4. Giet de kokosmelk en de rum in de QBag
  5. Strooi de chocolade over het geheel
  6. Sluit de QBags en leg deze op de barbecue tot het sap kookt
Geniet alvast van de geur als je de QBags opentrekt en smakelijk eten!
Vanwege Peter De Clercq, wereldkampioen barbecue 2003.
 
Samenstelling: Daan Slingers

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in