Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Maak van je kleine badkamer een grote badkamer met deze tips

Een kleine badkamer komt vaak voor in een oud huis of een appartement. Dat wil niet zeggen dat de inrichting van zo’n badkamer moet onderdoen voor een grotere badkamer. Dat leert O!blog ons. Onder het motto ‘klein maar fijn’ bekijken we de grootste tips voor de inrichting van een  kleine badkamer.

Opbergruimte

Wees spaarzaam met je opbergruimte, zeker in een kleine badkamer. Kies voor een wastafel geïntegreerd in een ladekast met twee of drie lades.

Een spiegel kan ook niet ontbreken, maar tracht hier ook een kast onder te verstoppen.

Losse leggers geven je de mogelijkheid om die laatste vrije ruimtes in de hoogte te benutten.

Bad versus douche

Is een ligbad uitgesloten in een kleine badkamer? Nee, maar er zijn wel consequenties aan verbonden. De ruimte is een pak kleiner en een extra losstaande douche mag je vergeten.

Het eerst los je op door handdoeken, washandjes, sieraden, … of wasmanden in een andere ruimte op te bergen.

De douche kun je integreren in het bad. Op de markt zijn er mooie bad/douche-combinaties beschikbaar. Maar met een losse sproeikop en een douchescherm geraak je ook al erg ver.

Kies je voor een losse douche, opteer dan voor een douchescherm of schuifdeur. Door een klapdeur verlies je echt te veel ruimte.

Wandtoilet

Je beseft het misschien niet, maar een normaal toilet neemt veel plaats in. Gelukkig biedt een wandtoilet alternatieven.

Dankzij een speciale achterkant bespaart dit mini-toilet je heel wat nuttige ruimte.

In het assortiment van Van Marcke heb je bijvoorbeeld de Connect Space, deze bespaart je acht centimeter. Een zee van ruimte in een kleine badkamer.

Multifunctionele scheidingsmuur

Verklaar ons gek, maar wat als we beweren dat je een kleine badkamer nog kunt opsplitsen? Deze afscheidingsmuur moet je wel slim aanpakken en inrichten.

Kies voor een multifunctionele scheidingsmuur. Een radiator kan de oplossing zijn. Bevestig deze voor een keertje niet tegen de muur, maar tussen de twee ruimtes die je van elkaar wilt afscheiden.

Op de radiator kun je ook nog eens de handdoeken laten drogen. Weer winst.

Bron: O-Blog

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in