Aanbevolen partners

Logo Groupe Atlantic
Antargaz
bulex
Logo Bosch
Energie

Energiezuinig verwarmen met Zehnder

Als je natuurlijke energiebronnen gebruikt, bijvoorbeeld voor de ventilatie, creëert dat een laag energieverbruik, een hoog rendement en een verhoogd comfort in huis. Zehnder, specialist in ventilatiesystemen en radiatoren, laat je kennis maken met een reeks nieuwe oplossingen voor passiefhuizen en lage energiewoningen.

Energiezuinige en milieuvriendelijke ventilatie

Zehnder ontwikkelde enkele innovatieve uitbreidingen op de bestaande balansventilatiesystemen, om zo het comfort en de energiezuinigheid van de woning te verhogen. De ComfoFond-L aardwarmtewisselaar en de ComfoBox vormen een goede oplossing voor ventilatie en koeling van passiefhuizen en lage energiewoningen.

Aardwarmte als natuurlijke energiebron

De ComfoFond-L is een aardwarmtewisselaar die je naast de ventilatie-unit plaatst. Deze  aardwarmtewisselaar onttrekt energie uit de grond via een vloeistoflus onder het aardoppervlak, waardoor je een lager energieverbruik krijgt. Het systeem is geschikt voor de voorverwarming van buitenlucht in de winter en voorkoeling en ontvochtiging van buitenlucht in de zomer. De ComfoFond-L aardwarmtewisselaar kan perfect in passiefhuizen door haar lage energievraag en hoge energie opbrengst.

Ventileren met aardwarmte

Ook het ventilatiesysteem ComfoBox maakt gebruik van aardwarmte en zorgt voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water in de woning. De ComfoBox combineert alle technische voorzieningen in één unit. Naast aardwarmte als natuurlijke energiebron wint het ventilatietoestel tot 90% van de warmte-energie terug uit de afgevoerde lucht en geeft die warmte aan de toevoerlucht af. Zo een zinvolle omgang met hernieuwbare energiebronnen vermindert niet alleen het verbruik van fossiele brandstoffen en bijgevolg de CO2-uitstoot, maar zo ben je ook onafhankelijk van de internationale gas- en oliemarkt.

Energie-efficiënte radiatoren

Naast energiezuinige ventilatieoplossingen heeft Zehnder ook energie-efficiënte designradiatoren. De nieuwe ventilo-radiator voor lage temperatuursystemen, Nova Neo (Neo = New Energy Optimized), is speciaal ontworpen voor moderne, energiezuinige lage temperatuursystemen. Naast zijn krachtige stralingswarmte heeft Nova Neo kleine geïntegreerde ventilatoren (voor verhoogde convectie), waardoor je snel en geruisloos de gewenste kamertemperatuur bereikt. Hierdoor kan de designradiator bij lage temperaturen vijf keer de prestaties van een traditionele radiator bereiken. Bovendien neemt de Nova Neo dankzij de efficiënte warmteverdeling minder plaats in dan de traditionele lage temperatuurradiatoren.

Zwevende radiator

Met het elegante design met afgeronde hoeken naar de muur toe en een diepte van slechts 117 mm, lijkt de stijlvolle Nova Neo wel te zweven. Het monteren van de nieuwe designradiator is zeer praktisch en vraagt weinig tijd. De Zehnder Nova Neo is verkrijgbaar in een waaier van levendige kleuren en in verschillende afmetingen en past met zijn tijdloos en elegant design in elk interieur.

Warmterecuperatie van Paul

De firma Paul – onderdeel van de Zehnder Group - staat in de ventilatiesector bekend voor de zeer hoge thermische rendementen van zijn balansventilatiesystemen met warmterecuperatie en zijn grote expertise in de passiefhuissector. 

De nieuwste balansventilatiesystemen Novus 300 en Novus 450  met passiefhuiscertificaat zijn een waardige opvolger voor de Thermos 300 D. De compacte Novus is uitgerust met een zeer efficiënte en gepatenteerde tegenstroomwarmtewisselaar met hoog thermisch rendement. Het toestel werkt  met een constante volumestroom ventilator (constant flow ventilator) en is standaard uitgerust met 2 geïntegreerde G4 filters om stofdeeltjes tegen te houden. De Novus 300 en 450 zijn ook beschikbaar met een F7 pollenfilter en in een versie met ingebouwde enthalpiewisselaar. Neusje van de zalm is het innovatieve en zeer gebruiksvriendelijke bedieningspaneel (TFT-aanraakscherm) waarmee het toestel is uitgerust.
 
Meer informatie: Zehnder

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in